CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. jĂşnius 16., szombat 14:17


Összefogás Napja: Először ült tárgyalóasztalhoz a megye minden városának vezetője és a megyei közgyűlés elnöke

Összefogás Napja: Először ült tárgyalóasztalhoz a megye minden városának vezetője és a megyei közgyűlés elnöke

A jövőbeli közös fellépésük alapjainak meghatározása és a hatékony együttes érdekérvényesítés érdekében fogtak össze a Győr és Sopron megyei jogú városok, továbbá Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Csorna, Jánossomorja, Tét, Fertőd, Pannonhalma, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, akik a megye elsődleges területfejlesztési, infrastrukturális, gazdasági, egészségügyi, oktatási, kulturális és ifjúsági ügyei-, továbbá a térség egészének komplex fejlődése és fejlesztése érdekében megállapodást írtak alá Győrött.


Sopron várost az eseményen dr. Fodor Tamás képviselte, aki a győri városházán történt aláírást követően, Sopronban sajtótájékoztatón számolt be az eseményről.

Sopron polgármestere elmondta: az elkövetkező 2007-2013-as időszakban a közös érdekérvényesítés céljával összefogásra van szükség, ami Sopronnak, mind a megye második legnagyobb városának alapvető érdeke, különösen a pályázatok tekintetében. A ROP által finanszírozott projektek nem túl nagy volumenűek, ezért az ésszerűség érvényesítésének a folyamatos egyeztetésen keresztül úgy kell megvalósulnia, hogy minden együttműködő félnek a javát szolgálja – fejtette ki Sopron polgármestere.

Az Összefogás Napját, amely a maga nemében az országban egyedülálló – Szakács Imre megyei elnök és Borkai Zsolt, Győr polgármestere kezdeményezték, az együttműködő felek, pártállástól függetlenül támogatták.

Szakács Imre elmondta, hogy az aláírók közös elhatározása és törekvése az, hogy a megállapodásban foglaltakat a jövőben „élővé” tegyék, tartalommal töltsék meg. Bár a dokumentumot a megye városainak polgármesterei írták alá, de ők -, mint kistérségi vezetők - nem csak saját településüket, hanem a kistérségekhez tartozó lakosságot is képviselik. „Így a megye egészének, minden lakosának érdekeit szolgálja a most aláírásra került együttműködés”.

Győr polgármestere, Borkai Zsolt örömét fejezte ki és egyben meg is köszönte vezető-társainak, hogy javaslatát az első megkeresésre támogatták és most aláírásukkal is megpecsételték.

(cyberpress.hu)