CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. jĂşnius 20., szerda 14:39


Finanszírozási szerződést írt alá Országos Egészségbiztosítási Pénztár és Sopron Önkormányzata

Finanszírozási szerződést írt alá Országos Egészségbiztosítási Pénztár és Sopron Önkormányzata
48 millió forint az ágyszámváltozásokból következő struktúraátalakítás elősegítésére

Az Erzsébet-kórház részére 48 millió forintot nyert az önkormányzat az egészségügyi minisztérium pályázatán. Az összegből felfekvés megelőzésére szolgáló matracokat, ultrahang- és EKG-készüléket, defibrillátort vásárol az intézmény.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és Sopron önkormányzata finanszírozási szerződést írt alá a soproni városházán, melynek kapcsán az Erzsébet-kórházban 48 millió forintos beruházásra nyílik lehetőség.



Az igényelt és elnyert 48 millió forintból felfekvésmegelőző ágymatracokat, ultrahang- és EKG-készülékeket, defibrillátort, illetve a terheléses EKG-vizsgálathoz szükséges eszközöket szerzünk be – mondta el dr. Baranyai Tibor, a kórház főigazgató főorvosa. A rehabilitációs tevékenység nem csak a társadalom által támasztott igény miatt fontos, hanem azért is, mert az aktív ellátást követően csak egy magas színvonalú, jól szervezett és irányított rehabilitáció biztosítja a lakosság egészségi állapotának javítását.

A szerződést Fodor Tamás polgármester és Istántsuly Dezső, a megyei egészségbiztosítási pénztár igazgatója írta alá.

Összességében 7,2 milliárd forint állt rendelkezésre struktúraátalakításra, az igények ennél magasabbak voltak, mintegy 15 milliárdot tettek ki – mondta el az egészségbiztosítási pénztár igazgatója. A kórház a teljes igényelt összeget elnyerte, amire országos szinten nincs példa. A szívszanatórium 10,8 millió forintot nyert a pályázaton.

Dr. Fodor Tamás polgármester az aláírást követően elmondta: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a soproni Erzsébet kórház fenntartójaként pályázatot nyújtott be az Egészségügyi Minisztériumhoz a szakellátási normatíva felosztásáról szóló közigazgatási határozatokból adódó, a fekvőbeteg ellátó egészségügyi szolgáltatóknál megvalósuló intézményátalakítások költségeinek támogatására. Az önkormányzat a nehéz körülmények ellenére is mindent megtesz az Erzsébet kórház támogatása érdekében, a szívszanatórium sikeres pályázatának pedig szintén örül - tette hozzá Sopron polgármestere.
(sopron.hu)