CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. június 22., péntek 08:22


NyME Hírlevél - 2007. június 19.

NYME HÍRLEVÉL
2007. június 20.
III. évfolyam 19. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Megjelent a Vivat Academia!

36 oldalon olvashatók a Nyugat-Magyarországi Egyetem karainak hírei, a közelmúlt történései és a közeljövő eseményei a lap május-júniusi számában. Érdekes interjúk oktatóinkkal, tudósítások tavaszi utazásokról, beszámolók hallgatóink OTDK-s szerepléséről, konferenciákról, szép versek, novellák, könyvajánlók - ez mind, és még sok más... Vivat! - beszerezhető ingyen a karokon.


(ta)



Frontfényképek a Don-kanyarból - könyvbemutató

Június 22-én, pénteken 16.00 órakor lesz a Vas- és Villamosipari Szakközépiskolában ifj. Sarkady Sándor és Szabó Péter Frontfényképek a Don-kanyarból című könyvének bemutatója. A NYME Központi Könyvtár főigazgatójának társszerkesztésében megjelent kötet Klausz Emil őrvezető Don-kanyarról készült publikálatlan felvételeit tartalmazza.
(ss)


Múzeumok éjszakája a NYME Erdészeti Múzeumban is

Június 23-án 18.00 órától június 24. 02.00 óráig a Múzeumok Éjszakája programhoz kapcsolódva érdekes és színes programokkal várnak mindenkit az Erdészeti Múzeumba. 18.00 órától Magyar János festőművész akvarelljeinek kiállítását a Díszteremben Figler András, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal soproni irodavezetője nyitja meg. 19.30-kor NYME Roth Gyula Gyakorlóiskola vadászkürtöseinek bemutatóját és "A vadászkürt szerepe a vadászatban" előadást hallgathatják az érdeklődők a Várkertben Bolla Balázs tanár vezetésével. 21.30-kor KÓRUS SPONTÁNUSZ éjjeli koncertjére kerül sor, karnagy Kocsis-Holper Zoltán. 23.30 Kövi Szabolcs fuvolaművész: Szertartás című vetítettképes gyertyafényes előadása zárja a programot. Az előadások között folyamatos tárlatvezetés, korabeli erdészeti eszközök bemutatója és bodzaszörp kóstoló várja a vendégeket.


(vt)