CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. június 28., csütörtök 08:21


Sopronnak négy pályázata szerepel az ágazati programokban

Hamis az állítás, hogy Sopron nem pályázik

Sopron pályázik
A város négy kiemelt projektjét regisztrálták az ágazati projektek között

ANyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén született fejlesztési támogatásairól született döntéséről szóló SZDSZ-sajtónyilatkozat több pontját is cáfolta dr. Fodor Tamás polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján.


A polgármester bemutatta Sopron regisztrált pályázatait

Kóczán Zoltán nyilatkozata több hamis állítást tartalmaz – mondta a polgármester, amellyel a helyi szabaddemokrata képviselő Sopronnak árt.

Hamis az állítás, hogy Sopron semmilyen pályázatot nem nyújtott be – fogalmazott dr. Fodor Tamás, aki érthetetlenül áll az előtt, hogy a soproni közgyűlés tagjaként Kóczán megfeledkezett arról a 4 darab kiemelt projektről, amelyek a 2007-2013 akciótervben, szerepelnek. Ezek a kiemelt projektek nem a regionális, hanem az ágazati programokban szerepelnek.

A négy regisztrált fejlesztési tervről, amelyet a sajtótájékoztatón be is mutatott a polgármester – a hulladékprogram, a Kőszegi úti aluljáró, az osztrák-magyar vízellátó rendszer, valamint az Ikva mederrendezése és záportározók – július 25-én döntenek a kormányzati szervek.

A képviselőnek az az állítása is némi korrekcióra szorul, hogy Fertőd kapta volna a 3,6 milliárdos támogatást, ugyanis azt a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága nyerte el, továbbá azzal ellentétben, ahogyan a sajtóban megjelent, Kóczán Zoltán nem tagja a fejlesztési tanácsnak – mutatott rá Sopron polgármestere.

Sopron készíti az elkövetkezendő kiírásokra szánt pályázatait, így a mai közgyűlésen nyújtják be a Tűztorony felújítása és a belváros rekonstrukciójának anyagát. A fejlesztési tanács elé pedig azért nem kerültek be új programok, mert olyanokat az előző városvezetés nem készített elő – mondta dr. Fodor Tamás, aki dr. Simon István alpolgármesterrel együtt a közelmúltban közvetlen uniós forrásokról tárgyalt Brüsszelben.
(sopron.hu)