CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. jĂşnius 30., szombat 23:29


Megújult a Fenyő téri iskola környéke

Megújult a Fenyő téri iskola környéke


Megújult az iskola mögötti útszakasz, parkolókat alakítottak ki, parkosítottak a Fenyő téri iskola környékén.

207.06.29.

Még a télen keresték meg a környékbeli szülők, az iskola és az ott lakók, hogy valamit tenni kellene, mert áldatlan állapotok uralkodnak a Fenyő téren. Egy helyszíni bejárást követően döntött úgy a városvezetés, hogy leaszfaltozzák az úttestet, parkolókat alakítanak ki és parkosítják a patak partját.


A munkálatok alig két hónapja kezdődtek, az út és a parkolók, a rendbetetételét, a környezet parkosítotását végezték.
A munkálatokat, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. végezte az iskola és a patak közötti volt makadámos-füves területen, ahol járda, úttest és 30-40 autó számára parkoló készült el
A parkosítás során 20 db hársfát, 600 db Júlia borbolyát (sövénynek a patak hídjáig) ültettek el. A munkálatok befejeztével a gyalogos , a kerékpáros és az autós közlekedés is kulturáltan megoldott.


Az ünnepélyes avatón dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: örömteli esemény egy-egy új létesítmény átadása.
A városvezetés egyik fő feladata az a szolgálat, amellyel igyekszik kielégíteni a jogos lakossági igényeket, amelyeket ugyan az adott lehetőségek között kötött, de mindenképpen a város szebbé tételéhez, a lakókörnyezet élhetőbbé tételéhez tartoznak.


Hogy éppen az iskola környékén történt a berhuzásáz, az azt is jelenti, hogy a város fontosnak tartja törődni a gyermekekkel, hogy a felnökvevő nemzedék egy európaihoz méltő környezetet láthasson, követendő példaként maga körül.


Dr. Komornoki László a Sopron Holding zrt. vezetője megköszönte a városnak, hogy költségvetésében forrást biztosított a felújításra, amelyet követően dr. Fodor Tamás polgármester jutalmakat adott át a munkálatokat végzőknek: Balázs László Józsefnek, Bodor Józsefnek, Galuszek Ferencnek és Weitczer Károlynénak.


Barilichné Tóth Rita iskolaigazgató hangsúlyozta: az iskola pedagógia programjainak célkitűzéseihez jól illeszkedik a környezetszépítés, amely a jövő nemzedék szépre, rendre nevelését szolgálja.