CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. július 01., vasárnap 10:30


Ünnepelt a A Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete

Ünnepelt a A Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete

A Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete a Határőrség Napát és Szent László napját ünepelte a Soproni Határrendészeti Kirendeltségen.

207.06.29.

Az ünnepség fúvószenekari bemutatóval kezdődött, majd a volt soproni Határőr Kerület hősi halottak emlékművénél koszorúzási ünnepséggel folytatódott.
Az eseményen került sor a soproni Határőr Egyesület és a burgenlandi tásegyesület közötti együttműködési szerződés aláírására.


Cseri József határőr ezredes, a Győri Határőr Igazgatóság igazgatója a határőr egyesület hagyományőrző munkájának jelentőségét méltatta, aki elmondta: a szervezet hazaszeretetre, bajtársiasságra, a katona-, rendőr, határőr hősök és hagyományok tiszteletére nevel.


Kovács János, nyugállományú határőr alezredes, az egyesület elnöke beszámolt az egyesület elmúlt évének tevékenységéről és a jövőbeni terveket is ismertette, amelyek között szerepelt az osztrák társegyesülettel aláírt megállapodásban foglaltak szerinti programok szervezése.


Dr. Simon István alpolgármester emlékezetett arra, hogy Szent László példája azokat a több, mint ezer éves magyar katonai hagyományokat idézi, amelyek az elődök vitézségét, hazaszeretetét, elkötelezettségét, bajtársiasságát állítják például a mának, és amely hagyománynak a folytatói a mai határőrök, az országot védők és az egyesület tagjai. Ennek az ezer éves hagyománynak a jegyében neveltek nagyszerű katona-fiatalokat, akik az ország védelmét tartották a legfontosabb feladatuknak.