CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. július 01., vasárnap 12:13


Kibővítette a GYSEV Zrt. és a rendőrség az együttműködést - A Szombathely-Szentgotthárd vonalra is vigyáznak a rendőrök

Kibővítette a GYSEV Zrt. és a rendőrség az együttműködést
A Szombathely-Szentgotthárd vonalra is vigyáznak a rendőrök

Kibővítette együttműködési megállapodását a GYSEV Zrt. és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A módosítására azért volt szükség, mert a Szombathely-Szentgotthárd szakasz átvételével újabb Vas megyei vonal került a GYSEV Zrt. kezelésébe.

A közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények megelőzése, felderítése, a közlekedésbiztonság javítása, valamint a korszerű vasúti személy- és áruszállítás megköveteli, hogy a GYSEV Zrt. valamint a rendőrkapitányságok között kiemelt együttműködés kötessék.

A magyar-osztrák vasúttársaság ezért már korábban együttműködési megállapodást kötött a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A kontraktusnak köszönhetően sikerült jelentősen visszaszorítani a Győr-Sopron, valamint a Sopron - Szombathely vonalakon a kábellopások számát, több színesfém-tolvajt pedig tetten értek a rendőrök. A fokozott rendőri jelenlét miatt biztonságosabbá váltak a vasúti átjárók és csökkent a teherkocsi dézsmálások száma. A két rendőr-főkapitányság és a GYSEV Zrt. szakemberei között pedig korrekt és kiváló munkakapcsolat alakult ki, amelynek pozitív hozadékaként például jelentősen sikerült lerövidíteni a baleseti helyszínelések idejét meggyorsítva ezzel a közlekedés újraindítását egy-egy baleset után.


A Szombathely-Szentgotthárd vonalszakasz átvételével elengedhetetlenné vált, hogy a vasúttársaság a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal a már évek óta fennálló megállapodását megújítsa, így gondoskodva a vonalszakasz és az azon folyó közlekedés biztonságáról. Az ünnepélyes aláírásra június 22-én került sor a Hotel Sopronban, az együttműködésről szóló dokumentumot a Vas megyei főkapitány, Dr. Orbán Péter rendőr altábornagy, és Dr. Székely Csaba, a GYSEV Zrt. vezérigazgató írta alá. A kooperációnak köszönhetően fokozottá válik a rendőri jelenlét a GYSEV Zrt. Szombathely-Szentgotthárd vonalán, a vasúti átjárókban, illetve az állomásokon és a megállóhelyeken.

A Vas Megyei és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságok, valamint a GYSEV Zrt. közötti együttműködés még biztonságosabbá teszi a régióban a vasúti közlekedést, valamint a GYSEV Zrt. vonatait, állomásait, megállóhelyeit.
S.D.