CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. július 02., hétfő 07:39


Több fontos döntés között zárt ajtók mögött döntöttek a GyIK és Pro Kultúra egyesítéséről

Június 29-én tartotta Sopron Megyei Jogú város Önkormányzata első félévi utolsó közgyűlését.

Közgyűlés


Június 29-én tartotta Sopron megyei Jogú város Önkormányzata első félévi utolsó közgyűlését.
Az első napirendi pontként tárgyalt előterjesztésben döntés született, amelyben a közgyűlés elfogadta a Gyermek és Ifjúsági Központ beolvasztását a Pro Kultúra Kht-be, 2007 szeptember elsejei hatállyal.

Az új intézmény igazgatójának a Pro Kultúra Kht, korábbi vezetőjét, Nyerges Ferencet választotta meg, csütörtöki ülésén a testület. A beolvadás napjával a Gyermek és Ifjúsági Központ ügyvezetőjét Rozsonits Tamást, a közgyűlés visszahívta, a megbízási szerződést felbontotta. A további 21 előterjesztést apróbb vitákkal elfogadták a képviselők. Az igen szavazatoknak köszönhetően 2008 szeptemberétől, művészeti szakközépiskolai osztályt indít a Handler Nándor Szakképző iskola, az Egyetem Alkalmazott Művészeti Kara szakmai támogatásával. A rendest követően rendkívüli ülésen folytatták a munkát a képviselők.

A Tűztorony és a Fő tér rehabilitációjáról szóló előterjesztés kapcsán, a városvezetés pályázott vagy nem pályázott kérdés körül forogva, valódi politikai adok kapok alakult ki, nem kevés személyeskedő megegyezéssel fűszerezve. A nyári szünetet megelőző utolsó közgyűlés utolsó előterjesztését, újra zárt ajtók mögött tárgyalta a testület. Döntés született: a Petőfi téri mélygarázs kapcsán korábban kötött bérbeadási szerződés,semmissé nyilvánítása érdekében, polgári peres eljárást indít a Sopron Holding Zrt.

(soprontv.hu-cyberpress)