CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. jĂşlius 07., szombat 11:51


2006-ban is sikeres évet zárt a GYSEV Zrt.

2006-ban is sikeres évet zárt a GYSEV Zrt.

Nyereséggel zárta a 2006-os üzleti évet is a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. A magyar-osztrák vállalat a terveknek megfelelően, bizonyos tevékenységi területeken pedig azokat felülmúlva teljesített - hangzott el a Hotel Sopronban csütörtökön rendezett központi vasutasnapi ünnepségen, amelyen elismeréseket és jutalmakat is átadtak.

.- Tovább növelte bevételeit 2006-ban a GYSEV Zrt. – ez derül ki a vállalat Közgyűlése és Felügyelő Bizottsága által egyaránt elfogadott 2006. évi beszámolójából. A vasúttársaság árbevétele tavaly elérte a 31,7 milliárd forintot, amely kiemelkedően nagy, 13 %-os emelkedést jelent a bázis évhez képest. Adózás előtti nyeresége pedig 70,3 millió forint.

A korábbi évekhez hasonlóan 2006-ban is a teherforgalom teljesített a legjobban, a GYSEV Zrt. 327 ezer tonnával, megközelítőleg 6,3 millió tonnára növelte árufuvarozási teljesítményét.

A személyszállításban is eredményes évet könyvelhetett el a vállalat: a terveknek megfelelően tavaly a magyar üzemrészen több mint 2,6 millió utasnak segített elérni úti célját. Ehhez nagyban hozzájárult az InterCity szolgáltatás bővítése is, a Scarbantia IC-vel újabb vonatpár állt forgalomba a Sopron – Budapest – Sopron vonalon. Tovább javította az eredményt, hogy a GYSEV Zrt. napi két pár személyvonattal átszállás nélküli vasúti kapcsolatot teremtett Sopron és Szentgotthárd között.

Ez utóbbihoz szükséges volt a vasútvállalat teljesítse legfontosabb 2006-os tervét: december 10-én átvette a modernizálásra váró Szombathely-Szentgotthárd vonalszakaszt. A 2001-ben átvett, majd 2002-ben villamosított és átépített Sopron – Szombathely vonalszakaszon pedig újabb lépést tett az utazási sebesség növelése és a menetidő csökkentése felé azzal, hogy korszerű biztosítóberendezést (KÖFE - Központi Forgalom Ellenőrzési rendszer) telepített.


A vasúttársaság üzletmenetét segítette, hogy a GYSEV Zrt. 2006. április 1.-től számviteli, pénzügyi, kontrolling és anyaggazdálkodási területén bevezette az egységes, integrált vállalatirányítási rendszert. Az Európai Uniós működési engedély, valamint a vasútbiztonsági tanúsítvány és engedély birtokában a társaság a 2007-es üzleti évre is az eredményes működést tűzte ki célul.

**

Az idei vasutasnapi ünnepségen Végh Diána, Balogh Sándorné, Butsy László elnöki dicséretben részsült, további 29 dolgozó vezérigazgatói, vezérigazgató-helyettesi, illetve igazgatói dicséretben részesült. A GySEV Zrt. szolgálatáért kitüntetés arany fokozatát Schwarz Zoltán nyugdíj főelőadó, ezüst fokozatát Kocsis Jenő, Farkas Béla, Farkas Béla, bronz fokozatát Horváth Sándor és Kocsis László vehette át.

(SD-BTÉ)