CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. jĂşlius 07., szombat 12:13


A megnyugtató jövőbeni működtetés érdekében találkozott a környéken lakókkal dr. Simon István alpolgármester és Mágel Ágost önkormányzati képviselő

A sörházdombi kilátó környéki lakók kérésének keresnek megoldást

A sörházdombi kilátó környéki lakók kérésének keresnek megoldást

Néhány hónappal ezelőtt adták át rendeltetésének a sörházdombi kilátót, amely nagyon látogatottá vált nemcsak a soproniak, hanem az ide látogató turisták részérők is.

Az eltelt néhány hónapban az öröm mellett már negatív tapasztalatok és észrevételek is érkeztek a környezetben lakóktól a körzet önkormányzati képviselőjéhez és a városvezetéshez. Az elkövetett rongálások és környezetkárosító tevékenység megakadályozására, illetve a biztonságos és mindenki számára megnyugtató jövőbeni működtetés érdekében találkozott a környéken lakókkal dr. Simon István alpolgármester és Mágel Ágost önkormányzati képviselő, hogy a közös bejárást követően megoldást találjanak arra, hogy az alapvetően nemes és hasznos célokat szolgáló létesítmény zavartalanul és élményt nyújtóan üzemelhessen a jövőben.


A sörházdombi kilátónál megjelent lakók részéről több javaslat is született a helyzet kezelésére, – a rendőri jelenlét fokozása, megfelelő táblák kihelyezése, autósforgalom korlátozása, a hiányzó útszakasz befejezése – , amelyeket a városvezetés megfontol.

A helyszíni bejárás alkalmával dr. Simon istván alpolgármester elmondta: mintegy tízmillió forintos beruházással befejezik a hiányzó útszakaszt, és a legrövidebb időn belül mindenképpen megoldást találnak a lakók panaszainak kezelésére.

(BTÉ)