CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2007. jĂşlius 07., szombat 20:41


VOLT – aki egyszer itt megfordult, az visszajön

VOLT – aki egyszer itt megfordult, az visszajön

Dübörög a volt, az ország minden sarkából és a határon túlról is voltozók tízezrei érkeznek Sopronba. A VOLT fesztivál soproni ,,Szigetén” a Lővér Kempingben percről percre történik valami. Piros, sárga, zöld, kék karszalagos fiatalok tömege lepi el nemcsak a VOLT-helyszínt, de az egész várost.

Ezekben a napokban karszalagot viselt Sopron polgármestere és országgyűlési képviselője, merthogy ők maguk is kilátogattak a VOLT-ra.

Fontos a VOLT, mert néhány napra Sopront igazán fiatalos életerővel tölti meg, a várost a napi hírfolyamba kapcsolja, és immár a nyár emblematikus országos rendezvényévé vált – mondta dr. Fodor Tamás polgármester a fesztivál helyszínén, aki a szervezőkkel együtt több közreműködő és segítő szervezet standjára is ellátogatott.

Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője szerint is a VOLT Fesztivál olyan rangos országos, mi több, nemzetközi esemény, amely Sopron jó hírnevét viszi a világba. A fiatalok tízezreit vonzza a városba, a fesztivál idejére megkétszereződik a városban tartózkodók száma, megtelik a Fő tér, a vendéglátóhelyek. A fesztivál elvitathatatlan sikere, idegenforgalmi hozadéka elismerést érdemel, mint ahogyan az a professzionális szervezőmunka is, amely a hatalmas tömeget vonzó esemény minden momentumát és helyszínét – beleértve a részleteket is – a programkínálattal együtt , amely a legnevesebb zenekarokat, fellépőket hozza Sopronba. Sopron országgyűlési képviselője gratulált a szervezőknek, és megjegyezte: a VOLT Fesztivál szervezői több soproni kulturális fesztivál szervezésében kamatoztathatnák tehetségüket, szervezőkészségüket, tapasztalatukat.

A VOLT fesztivál az a hely ahol egyrészt nincs jelentősége annak, hogy ki mit szeret, másrészt mindenki talál valami olyant a kínálatból, amit igazán szeret – vélik a szervezők.

Főiskolások, gimnazisták, vagy éppen cégvezetők, politikusok, aki egyszer megfordult a VOLT-on, az biztos, hogy jövőre is visszajön – teszi hozzá Lobenwein Norbert, és a tapasztalat azt mutatja: igaza van.




(sopron.hu)