CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. július 08., vasárnap 16:43


Árpád-pajzs hét közszereplőnek - köztük a Sopronban élő Szokolay Sándornak

Árpád-pajzs hét közszereplőnek - köztük a Sopronban élő Szokolay Sándornak

Árpád fejedelemre emlékeztek budapesti értelmiségiek szombat délelőtt. Hét közszereplőnek Árpád-pajzs kitüntetést adott át a Holdvilágárok Alapítvány.

Német krónikák szerint július 7-én, győztes csatában halt meg a magyarok honszerző fejedelme, Árpád. Az esztendőt, a 907. évet már Anonymus és Kézai Simon Gestája is megerősíti.



Szokolay Sándor zeneszerző

Vezérünk eltávoztának 1100. évfordulója alkalmából Árpád-pajzs kitüntetést adtak át szombaton délelőtt a budai Várban, a Szentháromság téri székházban.

A Holdvilágárok Alapítvány az Árpád-év kezdetén, az idén januárban határozta el, hogy Árpád-pajzzsal kitüntet hét magyar közszereplőt. A díjalapító, Szörényi Levente zeneszerző az utolsó pillanatig titkolta a kitüntetendők nevét.

Balczó András olimpiai bajnok öttusázó, Kisida Elek orvos, Kallós Zoltán néprajzkutató, Kondor Katalin újságíró, Tőkés László református püspök, Szokolay Sándor zeneszerző és
Makkay János történész vehette át az Árpád pajzs 907-2007 feliratú díjat a több száz fős közönség előtt.
Az ünnepséget, melyen több száz budapesti vett részt, a Duna Televízió élőben közvetítette. (www.preshaz.eu - cyberpress.hu)



Balczó András

Cselényi László

Kallós Zoltán

Kisida Elek


Kondor Katalin


Makkay János


Tőkés László