CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2007. július 08., vasárnap 21:35


Ennyi VOLT

Ennyi VOLT
VOLT Fesztivál 2007
2007. július 7., szombat

Mit lehet írni egy fesztivál utolsó napjáról? Amikor az emberek búcsúzkodnak, és megígérik egymásnak – jövőre újra, ugyanitt.

Első rész

A szervezésen látszik, hogy ez már a 15. fesztivál: parkolók, buszjáratok, beléptetés, együttműködés a különböző szervezetekkel. A látogatókon pedig, hogy már rendszeresen járnak ide, és bejön nekik a színvonalas program, hangulat, a társaság. No meg a felhozatal, akármilyen értelemben is értjük. A jubileumi VOLT Fesztivál rendkívül erős programot vonultatott fel, ennek is köszönhető, hogy a pénteki Prodigy koncertre kikerült a "Teltház" tábla a kapura.

Nehéz bármit is írni a búcsúzásról, és a távozásról.. mindenesetre most még meséljük az élményeket, aztán alszunk egy nagyot az ágyban, és hétfőtől újra egy munkás hét kezdődik. De már csak 360 nap van hátra, és újra Sopron lesz a házigazdája a VOLT Fesztiválnak.

A fesztivál legjobb szövege: "A pénztárosokat etetni és itatni szigorúan tilos." (lásd fénykép).


A kép a fesztivál egyik jegyárusító helyét ábrázolja. A papíron lévő szöveg: "A pénztárosokat etetni és itatni szigorúan tilos."

Bacsárdi László

Második rész

Délután Heaven Street Seven közönségtalálkozón vehettem részt, majd a Dumaszínház keretében lépett fel Kovács András Péter, aki közel egy órán keresztül szórakoztatta a zsúfolásig megtelt sátor közönségét. A Nagyszínpad műsorát az Animal Cannibals nyitotta, majd a PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra) emelte a hangulatot. Este 9 órától Kispál és a Borz lépett fel, láthatóan a délutáni hangolás óta "készültek" a bulira: Lovasi Andrástól, az együttes frontemberétől viccesebbnél viccesebb szövegeket hallhattunk a számok között. Az este nagy részét a Bázis 7-nél töltöttük. Ezt a nevet egy pesti barátom találta ki, és a Pálinkaházat jelölte. Mivel központi helyen volt, ezért alkalmas volt találkozási pontnak és nem mellesleg nagyon finom pálinkát árultak. Az Arénában a Hyperspace nekem kicsit csalódás volt: nem volt olyan átütő zene, mint a korábbi években megszokhattuk és ez meglátszott a létszámon és a hangulaton is. A legnagyobb esti buli Enikő partyn ill. a VIP sátorban tombolhattak a résztvevők.

A fesztivál SMS-e: "Hol vagyok?"

A fesztivál párbeszéde: "Mindjárt jön a vihar." "Miért, melyik szinpadon lesz?"

Valcs