CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2007. július 09., hétfő 16:09


Sopron jó hírét vitték az óceánon túlra

Sopron jó hírét vitték az óceánon túlra

Izlandon, Rejkyavik városban rendezték meg a 41. Nemzetközi Gyermekjátékokat. A rendezvényen 37 ország 64 városa között Sopron 24 fõs küldöttséggel vett részt.
Sopron városa 1996-ban volt a játékok rendezõje, és 1988 óta tagja a Gyermekjátékok Szövetségének.

A nemzetközi sportverseny, amelyen a részvételi feltételek egyike, hogy az adott város szervezést vállaljon, állandó résztvevõje Magyarországról Szombathely és Sopron.


- Az alapsportágak között az atlétika és az úszás szerepel – mondta el Abdai Géza alpolgármester - , a továbbiakban a rendezõ városon múlik, hogy még milyen sportágakban kíván versenyzési lehetõséget adni.

Általában atlétika, tollaslabda, úszás, nõi labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, röplabda, tenisz szerepel a palettán. A soproni sportolók – az 1992-95 között született fiatalok - atlétikában, dzsúdóban, nõi labdarúgásban és tollaslabdában neveztek be a versenybe.


Dzsúdóban egy harmadik és egy ötödik helyezést értünk el, a leány labdarúgásban negyedik helyen végeztek a soproni lányok, de nem is az eredmény számít – teszi hozzá az alpolgármester, hanem egyrészt az, hogy ezekkel a nemzetközi megjelenésekkel jutalmazni lehet azokat, akik eddig valamely sportágban már elértek eredményeket, de nem kerülhettek reflektorfénybe. Másrészt az összetartozás érzését is erõsíthetjük a közösségi programokon való részvétellel, és a sportolók további önbizalmat is nyerhetnek a nemzetközi mezõnnyel való megmérettetésben, és fontos az is, hogy Sopron hírnevét viszik fiataljaink a világba. Az csak természetes, hogy a jó teljesítményre ugyanúgy, mint a versenyben való tisztességes helytállásra, és egyáltalán a megmérettetés vállalására mindig is büszkék lehetünk.


Rákóczi József, a polgármesteri hivatal sportfelügyelõje elmondta: a részvételi költségek egyharmadát az önkormányzat teremti elõ, egyharmadát a szülõ fizeti, egyharmadát pedig a sportegyesület.

(BTÉ)