CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Kereskedelmi és Iparkamara

2007. július 09., hétfő 16:55


Nagyköveti vizit

Nagyköveti vizit

Sopronba látogatott Branimir Mandic Bosznia Hercegovina magyarországi nagykövete. A városházán tett látogatásuk, és a polgármesteri találkozó után a diplomata és kísérete a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában folytatta programját, ahol a kamara elnöke, Horváth Vilmos és Kováts Árpád titkár fogadta a vendégeket, akik Krisch Róbert, a Roto Elzett Dél-kelet Európai Igazgatója meghívására érkeztek Sopronba.

A nagykövet látogatása során bepillantást kapott a Sopron történetébe, a város működésébe, terveibe, a kamara feladataiba és információt kapott a tagságról, annak összetételéről és gazdasági súlyáról.

A kamarai beszélgetés során szó esett a faipar terén egy esetleges együttműködési lehetőségről, valamint arról, hogy Bosznia várja a magyar befektetőket. Horváth Vilmos megjegyezte: a Délszláv háborúban lerombolt majd néhány éve újjáépített Mostar-i híd, szimbolikáját követve Magyarország és Sopron vállalhatja az összekötő híd szerepét Bosznia és az EU államai között.

A látogatás első lépésnek, kapcsolatfelvételnek tekinthető, a Mandic úr ígéretet tett arra, hogy rövidesen a Bosznia-Hercegovinai kamara képviselőivel és üzletemberekkel, konkrét együttműködési lehetőségekkel tér vissza városunkba.
(cyberpress)