CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. július 09., hétfő 22:15


Brassó-Sopron Faiparos Diáktalálkozó

Brassó-Sopron Faiparos Diáktalálkozó

Idén immár negyedik alkalommal tartják – két év kihagyás után – a brassói Universitatea Transilvania és a Nyugat-Magyaroszági Egyetem magyar anyanyelvű faipari mérnök hallgatói és doktoranduszai közötti találkozót, amely gazdag programot kínál a résztvevőknek.

A diáktalálkozó első napján Abdai Géza alpolgármester köszöntötte a fiatalokat a soproni Városházán. A város múltjának rövid ismertetését követően, a Civitas Fidelissima nevezetességeire is felhívta a vendégek figyelmét, akiket arra kért, hogy a város és az egyetem, az ősi alma mater szellemiségét vigyék magukkal Erdélybe.


A Brassó-Sopron Faiparos Diáktalálkozó létrejöttét 2002-ben a határokon átnyúló, magyar-magyar szakmai kapcsolatok szükségessége alapozta meg.

Brassó és Sopron város Egyetemein hallgató faiparos diákok azzal a szándékkal keresték meg egymást, hogy évente szakmai találkozó keretén belül felváltva látogassák meg egymást, ismerkedve egymás városával azok kultúrájával, egyetemével, egyúttal betekintést nyerjenek a régió faipari tevékenységébe.

Idén a rendezvényt ismét a soproni NYME Faipari Mérnöki Kar hallgatói szervezték. Az egyhetes rendezvény során egyetemi oktatók tartanak előadásokat a hallgatóknak, valamint tanulmányutakat szerveztek az ország területén. Esténként pedig a közösségépítő programoké lesz a főszerep. Az anyagi vonzata a rendezvénynek jelentős és a soproni hallgatók átvállalják a határon túli hallgatók költségeinek jelentős részét.


A Brassó- Sopron Faiparos Diáktalálkozó, határon átnyúló, a magyar faiparos hallgatótársadalmat összefogó rendezvényként elősegíti a hallgatók szakmai fejlődését egybekötve a hallgatók közötti kapcsolatok ápolásával – mondta el a helyi szervezők nevében Papp Tibor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara Termékfejlesztési és Gyártástechnológiai Intézet doktorandusza.


(cyberpress.hu)