CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. július 12., csütörtök 10:09


Sporttal a sérültek integrációjáért – Abdai Géza alpolgármester a városházán köszöntötte a túra résztvevőit

Sporttal a sérültek integrációjáért – Abdai Géza alpolgármester a városházán köszöntötte a túra résztvevőit

Abdai Géza alpolgármester a soproni városházán elismeréssel szólt a kerékpártúrázók teljesítményéről, és a nemes célú segítőszándékról. Elmondta: A városvezetés fontosnak tartja hogy segítse és támogassa azt a munkát, amelynek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a magukat egészségesnek tartó és a fogyatékkal élőket. A cél a sérült embertársainkkal kapcsolatos társadalmi előítéletek megszüntetése, a társadalmi el- és befogadás megteremtése, a társadalmi integrációt gyakorlati megvalósítása, akkor, amikor a szociális ágazatnak a fogyatékkal élőkkel foglalkozó területét is elvonásokkal sújtja a jelenlegi kormányzat fogalmazott Abdai Géza. Kifejtette: A sport, mint közösségi tevékenység az egyik legmegfelelőbb eszköz az integráció segítésére. A kezdeményezés ráirányította a figyelmet a civil szervezetekben rejlő tartalékokra is, amelyeknek a társadalom gondjainak megoldásában való szerepvállalását a soproni önkormányzat továbbra is támogatja – tette hozzá az alpolgármester.


A túráról Kovács Gergely ötletgazda szervező számolt be a sajtónak.

Elmondta: sikerrel járt a 8 fiatal elhatározása, hogy Magyarországot körbekerékpározva hívják fel a közfigyelmet a fogyatékkal élő emberek értékeire, illetve a Sopronban Működő Magyar Integrált Színházért Egyesület tevékenységére, amely társulatában példáját adja annak, ahogyan együtt tud dolgozni értelmi fogyatékos, diák, színész és segítő a közös siker érdekében..

A kerékpározók mindegyike – köztük a két hölgytagja is – végigkerékpározta a távot, ami külön is elismerésre méltó teljesítmény.

9 nap alatt 1540 kilométert kerekeztek, amely idő alatt rengeteg emberrel találkoztak, olyanokkal, akik ugyan fogyatékkal élők, de éppen olyan értékesek, mint bármelyik tagja a társadalomnak.

A kerékpártúra során az útvonalon érintett otthonokban, intézményekben nagy örömmel fogadták a fiatalokat. Voltak, akik a teljesítményt értékelték, és voltak, akik az eszmét, de mindenképpen sikernek számít az, hogy amerre az útjuk vitt, mindenhol a figyelem az értelmi fogyatékos embertársainkra irányulhatott, az ő meglévő képességeikre, amelyeket a Komédiás Magyar Integrált Színházért Egyesület tevékenységével előadásival segített megmutatni, kibontakoztatni – mondta el Kovács Gergely.


A kerékpározók támogatóiknak megköszönték a segítséget, akik révén háromszázezer forint adományt gyűjtöttek össze az Egyesület tevékenységének a támogatására. A vállalkozó kedvű, és nem mindennapi teljesítményt, egyben emberségről is követendő példát nyújtó fiatalok: Hegyi Eszter, Miklós Ágnes, Eszter, Garay György, Lukácsi György, Hőfer András, Nándorhegyi Szabolcs, Mikó András, Kovács Gergely.

Képek a túrázók érkezéséről a soproni Fő téren







BTÉ