CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. jĂşlius 17., kedd 17:43


Hőségriasztás - tájékoztató

Hőségriasztás - tájékoztató

2007    július 17.

 A mai napon a Helyi Védelmi Bizottság megbeszélést tartott a hőségriasztással kapcsolatos feladatokról a Városházán.

A megbeszélésen jelen voltak a lakosság ellátásáért felelős szervezetek vezetői, képviselői így a Soproni Holding, a vízmű, az áramszolgáltató, az ANTSZ, az Erzsébet Kórház, a mentőállomás, a történelmi egyházak soproni vezetői, a Pro Kultúra igazgatója, a soproni nagy üzletközpontok képviselői, a rendőrség, a tűzoltóság vezető munkatársai

A tanácskozáson többek között elhangzott, hogy Sopronban és térségében az ivóvízellátás biztonságosan megoldott, esetleges csőtörés, baleset esetén, illetve egyéb szükséghelyzetben a vízmű tartálykocsi segítségével képes biztosítani az ellátást.

Térségünk elektromos árammal való ellátása megbízhatóan biztosítja a forró napokban is a lakossági igények kielégítését.

A kórház és a mentőszolgálat felkészült a várhatóan növekvő rosszullétes esetek kezelésére, a betegek fogadására.

A hőségriasztás napjaiban a nagy bevásárlóközpontok légkondicionált terei, a Liszt Ferenc konferenciaközpont klimatizált helyiségei, a hátulsó utcai mélygarázs a lakosság részére hűsölésre igénybevehetők, csakúgy, mint a természetesen hűs klímájú templomok, melyek napközben is látogathatók.

A soproni és a tómalmi strand minden nap 20,00 óráig várja a felüdülni vágyó fürdőzőket.

A katasztrófavédelem szórólapokat készített és helyez el a város látogatottabb intézményeiben, forgalmasabb közterületein az emberek felkészítése, a rosszullétek megelőzése érdekében. Az ANTSZ a sajtó útján ad jó tanácsokat a lakosság részére a hőség idején követendő elővigyázatossági szabályokra vonatkozóan.

A rendőrség felkészítette állományát a rendkívüli hőség okozta helyzet kezelésére, külön odafigyelnek az esetleges rosszullétek esetén teendő intézkedésekre, különös figyelemmel a hajléktalanokra. Együttműködnek forgalmi torlódások esetén a dugóban rekedtek ivóvízzel való ellátásának megszervezésében, végrehajtásában.

A tűzoltóság rendelkezik a nagy szárazság következtében előforduló erdő- és bozóttüzek elfojtásához szükséges eszközökkel, de ebben is rendkívül fontos a lakosság fegyelmezett magatartása, az érvényben lévő tűzgyújtási tilalom betartása.

 

Juhász János
védelmi referens