CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2007. július 27., péntek 12:26


Anya, küldjél pénzt!

Anya, küldjél pénzt!
EFOTT 2007
2007. július 26., csütörtök

Túl vagyunk a második napon is az idei EFOTT-fesztiválon, ami már zökkenőmentesebben telt, de az áramszünetek még mindig nem maradtak el. Sör nincs háromszáz forint alatt, a bor is drága.

A második nap első színpadi programjaként a Stand up Dumaszínház egyik tagja, Kőhalmi Zoltán szórakoztatta a nagyérdeműt a Café színpadon. Az építészmérnök végzettségű humorista közel egy órán keresztül szórta a poénokat a zsúfolásig megtelt sátorban.
A műsor után áttettük székhelyünket a Nagyszínpad elé, egy kis árnyékos helyre, ahonnan a délután történéseit figyeltük. Fellépett a Hollywood Rose, akik - számunkra nem tisztázott - valamilyen oknál fogva csak fél órát játszhattak. Őket követte a Kistehén Tánczenekar, akik fergeteges bulit csináltak a kis létszámú, ám lelkes közönségnek.
A valamivel fél hét előtt kezdődő P.A.S.O (Pannonia Allstars Ska Orchestra) már majdnem megtöltötte a Nagyszínpad előtti füves területet. Érdekes ugyanakkor, hogy a "nagyszínpad" néven futó terület nem is olyan nagy, és csak egy helyen lehet onnan kijutni, így felmerül a kérdés, hogy mi lesz majd egy nagyobb tömeget (Kispál, Tankcsapda) megmozgató koncerten.

Eközben a Café színpadon zenélt a Váradi Roma Café, a Pepsi sátorban fellépett a Hooligans, de a "hajrázós" stílus kedvelői is megtalálták a nekik kedves zenét. A Zúzda színpad kikerülhetetlen helyen van, így aki nem akarja, az is részesül a punkok, rockerek bulijából.

A Borsodi Malátabárban a 23:30-ra ígért Jamie Winchester és Hrutka Róbert formáció fél órás késéssel kezdett és a koncertet kifejezetten feldobta az a tízperc, amikor az egész sátor sötétségbe borult. A fesztiválozók telefonnal, öngyújtóval, zseblámpákkal világítottak és együtt énekeltek a zenekar tagjaival.

Aki elfáradt a bulizásban, filmeket nézhetett a Liget mozinál, vagy különböző promóciós ajándékokat gyűjthetett be a HÖOK sátornál.


Sosem lehet elég korán kezdeni - a plüssállataival (és szüleivel) kilátogató 3 éves kislány éppen a névnapját ünnepelte

Kicsit teszteltük, mit bír ki a biztonsági rendszer: ha valaki a fizetős kempingbe megy be, semmilyen átvizsgáláson nem esik át, tehát bármit be tud hozni a fesztivál területére, akár három üveg whisky-colat is egy hűtőtáskában. De a parkoló felőli bejáratnál is engedékenyebbek a biztonsági őrök, ha valami olyat találnak, amit tilt a szabályzat, akkor nem dobják el rögtön, esélyt adnak arra, hogy megvédd a dolgaidat. Testi motozás nincs, így a póló alá rejtett palackot is simán be lehet juttatni a kapuk mögé.
Láttuk, ahogy a főbejáratnál egy lánnyal levetették a szegecsekkel kirakott övét, mondván hogy fegyvernek minősül, de párszáz méterrel beljebb az árusoknál ugyanolyan övet lehet venni. No comment.


P.A.S.O. a színpadon - a zenészek a tűző nap ellenére lelkesen játszottak

Az éjjel ismét nagyon lehűlt a levegő, de ez nemigen zavarta a többezer bulizó fiatalt, szinte minden helyszínen teltházas koncertek voltak. A pénteki nap érdekessége a sörváltó Guiness-rekord kísérlet lesz, melynek eredményéről majd holnap beszámolunk.

Valcs

Fotó: Tóth Bálint