CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2007. jĂşlius 28., szombat 13:18


Kérem szépen, dübörög a fesztivál!

Kérem szépen, dübörög a fesztivál!
EFOTT 2007
2007. július 27., péntek

Napsütéses forróság, kavargó porfelhő, Guiness-rekord, frizbi-show, avagy: ezerrel pörög az EFOTT-fesztivál.

Tűző napsütés, sörpadok, 4dl-es sörök és 100 ember. No meg a Magyar Rekordok Szövetségének képviselője. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szervezésében sörváltó rekordot készültek dönteni a lelkes fiatalok. A szabályok egyszerűek: minél gyorsabban és tisztán kell meginni a sört, majd a poharat a fej fölé tenni és ekkor kezdheti az ivást a sorban (és sörben) következő. A hivatalos rekord 706,6 másodperc lett. Érdekesség, hogy a száz sörváltózóból csupán 5 lány volt. Közülük a leggyorsabb idővel (3,65 s) egy biomérnök lány, Varga Mária Jasmin nevezett.
A "százas" sörrekord után egy 10-es váltó idejét is lemérték, mely 38,8 s-os idővel kerül majd be hitelesítésre.


A sörváltó rekordkísérlet


Középen a legjobb idővel nevezett lány, Varga Mária Jasmin

A délutáni program számunkra ismét stand up comedy-val kezdődött: Kiss Ádám fellépésére megtelt a Café sátor. Egy órán keresztül szórakoztatta a közönséget, akik között már rajongó tábora is alakult a 22 éves humoristának. Meggyőződésem, hogy nagy jövő áll még előtte ebben a műfajban.


Kowalsky meg a Vega - "Teltházas" buli a Nagyszínpad előtt

A délután fél hat már a Nagyszínpad előtt talált, de előtte még belepillantottam a FOKK minipódium előtti freestyle frizbi showba. Megmutatták, hogy mennyire élvezetessé lehet tenni a játékot ezzel a fehér koronggal.
A Nagyszínpadon Kowalsky meg a Vega bolondította a nagyérdeműt. Fergeteges koncertet nyomtak le. Náluk jobb talán csak a késő este ugyanitt fellépő Kispál és a Borz volt, de sokan dícsérték Yonderboi koncertjét is.
A "nagy" programok után a Café sátorba néztem be, ahol - számomra ismeretlen - DJ-ék nyomtak hatalmas bulit: M.revo, Ludmilla, General Midi, majd Kevin aka FCB nyomták a talpalávalót.

Valcs

Fotó: Tóth Bálint