CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2007. augusztus 13., hétfő 14:01


Csók- és sárrekord

Csók- és sárrekord
Sziget Fesztivál 2007
2007. augusztus 12., vasárnap

A Sziget ötödik napján megdöntöttük az eddig sárrekordot. S megpróbáltuk a csókrekordot is.

Nem akarjuk elhanyagolni az olvasóinkat, de a szombati napot egy kis pihenéssel töltöttük a Balaton partján egy borhéten (ilyenkor nyáron nagyon sok borjellegű rendezvény van arrafele), de vasárnap már – túl néhány pohárnyi finom balatoni boron -, már arra vágytunk, hogy sört igyunk a Sziget fesztiválon. Hiába, kell egy kis felfrissülés, az egy hetes folyamatos Szigetelés nagyon fárasztó lehet. De így szerencsénk volt, mert kimaradtunk a hétvégi hatalmas esőzésből, amely a nagyszínpad előtti teret hatalmas pocsolyává változtatta. Mire mi kiérkeztünk vasárnap délután, arra már nagyon sok homokot leszórtak, valamint különböző szippantós kocsikkal próbálták a vizet eltávolítani – több-kevesebb sikerrel. Este kilenckor, az ír Sinéad O’Connor koncertje után egy Guiness-rekordkísérletbe fogunk bele az egyik bulvárlap szervezésében. A Nagyszínpad előtt több mint 14 ezer embernek kellene legalább tíz másodpercig csókolózni.


Bemelegítés


Csókolózó emberek ezrei

Barátnőmmel már csütörtök este regisztráltunk az eseményre, akkor az 1400-as sorszámot kaptuk meg. Körülöttünk sok-sok ember áll, aztán egy visszaszámlálás, majd tíz másodpercnyi csend. Aztán tapsolás, állítólag megdöntöttük a rekordot, amit korábban a Fülöp-szigeteken állítottak fel. Egy kicsit szkeptikus vagyok, már csak két dolog miatt is: ez az újság szervezett már egy csókrekord-kísérletet néhány hónapja, és akkor is a Fülöp-szigetek vitte a rekordot. Másrészt senki nem ellenőrizte, hogy tényleg annyi ember van-e ott, ahány regisztrált a rekordkísérletre. Tehát, ha precízen akarunk fogalmazni, akkor több mint 14 ezer ember jelentkezett erre a rekordkísérletre – és senki de senki sem tudja, hány volt jelen. Bár készültek videofelvételek, de gondolom nem arról akarják majd összeszámolni a résztvevőket.


Ma estére... Isten egy DJ ("For tonight... god is a DJ")

Az angol Faithless viszont hamarosan kezd, az Insomnia számukat játsszák el először. Majd kicsivel később jön a God is a DJ, hogy a koncert végére teljesen eggyé váljunk a zenekarral, miközben a We come one című számuk szól. A Faithless eddig négyszer járt a Szigeten, mindig hatalmas közönséget vonzott, ez idén sincs másképp – mindenfele emberek állnak, hatalmas tömegben botorkálunk egy beütös churros süti miatt. A koncert végén körbenézünk a Nagyszínpad előtt, hátha találunk valami értékeset. Balázs összekuporgat 203 Ft-ot, mi csak egyszer még fehér volt de most már tiszta mocsok fekete típusú baseball-sapkákra bukkanunk. Meg rengeteg elhagyott papucsra.


Koncertre mentünk, nyitás este 11-kor - felirat egy bolt ajtaján


Sáros lábon élnek

Bacsárdi László

Fotó: Jambrich Melinda