CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

1999. jĂşnius 23., szerda 00:00


Soproni delegáció Kemptenben


SOPRONI DELEGÁCIÓ KEMPTENBEN

Kempten (Allgäu) főpolgármesterének, valamint a Városi Ifjúsági Kör elnökének meghívására 1999. június 18-20. között Kránitz László képviselő, Németh Zsanett ifjúsági és sajtóreferens, valamint Török Tímea a Széchenyi István Gimnázium tanulója utazott testvérvárosunkba.

A Városi Ifjúsági Kör (Stadtjugendring Kempten) június 19-én, szombaton rendezte meg a "Lehetőségek Vásárát".
A Fő téren elhelyezett standokon - amint azt a város harmadik polgármesterétől megtudtuk - azok az ifjúsági civil szervezetek, intézmények mutatkoztak be, akik fontos szerepet töltenek be a város ifjúsági életében. Így a környezetvédők, hegyi- és vízi mentők, cserkészcsapatok, önkéntes tűzoltók, egyházi ifjúsági szervezetek stb.

A vásár színes kavalkádját gazdagította az egész napos kulturális program, melyen együttesek, táncosok, ifjúsági zenekarok, zsonglőrök mutatták be produkcióikat.

Június 20-án vasárnap került sor a Ifjúsági Sátortábor megnyitására. Dr. Ulrich Netzer főpolgármester a megnyitó beszédében elmondta, hogy a város első ifjúsági sátortábor megnyitásával teljesül a kempteniek és az ifjúsági munkában részt vevők kívánsága, új lehetőség nyílik a helyi és máshonnan származó fiatalok találkozására, a sátortábor új impulzust ad az ifjúsági munkához Kemptenben és környékén. Az ilyen fajta nyári tábor nemcsak pihenést, játékot, közösséget jelent, hanem mindenek előtt az ismerkedésre a csoportban, társadalmi értékek megismerésére ad alkalmat.

Amint azt a Városi Ifjúsági Kör munkatársa, Hans Spitzer elmondta a sátortábor kialakítására 500.000 márkára volt szükség, és a munkálatok még nem fejeződtek be.

Kemptenben a sátortáborozás az ifjúsági munka egyik fontos módszere. Nemcsak előnyös szálláshelyet kínál a fiataloknak, hanem mindenekelőtt a közösségi élet szabályainak megismeréséhez ad alkalmat. Egy másik fontos szerepe a táborhelynek a testvérvárosi kapcsolatok ápolása, lehetőség nyílik az ifjúsági- és sportcsoportokat elszállásolni.

Már augusztus első hetében soproni fiatalok sátoroznak az új sátortáborban közösen a kempteniekkel.

Sopron, 1999. június 23.

Kránitz László sk. képviselő, Ifjúsági Albizottság elnöke
Németh Zsanett sk. ifjúsági és sajtóreferens