CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. augusztus 21., kedd 22:29


Az ítéletidő Sopront sem kímélte

Az ítéletidő Sopront sem kímélte

Augusztus 20-án, a késő délutáni órákban óriási eső zúdult Sopronra és környékére.

A rendkívüli időjárási helyzetben közel félszáz lakossági beje-lentés érkezett, melyekhez a tűzoltóság erői vonultak ki. A váratlan esemény

Dr. Fodor Tamás polgármestert a Szent Imre templom tíz éves jubileumi püspöki miséjén érte, ahonnan azonnal a leginkább veszélyeztetett helyszínekre sietett.



Mire a város első embere a Sopronhoz tartozó Jánostelepre érkezett, a pincékből, garázsokból már több tűzoltóautó szivattyúzta a helyenként 40-50 cm-es esővizet.



Módos Tamás és Soós Zsuzsanna félig kész családi házának garázsában térdig gázoltak a tűzoltók a vízben.

Dr. Fodor Tamás mindenkinek felajánlotta az önkormányzat tevőleges segítségét, valamint ígéretet tett, hogy az áldatlan útviszonyokon is hamarosan változtatni fognak.

Tetézte a bajt, hogy az egyik tűzoltóautó árokba csúszott, azt csak a Vízmű egyik erőgépe tudta kiszabadítani szorult helyzetéből.



A Jánostelepről a polgármester a Deák térre sietett, hisz időközben az a hír érkezett, hogy a napokban átadott turisztikai központ bejárata vízben áll, a téren pedig néhány frissen átadott műtárgy az alámosások miatt életveszélyesen megrongálódott. A hibák elhárítását a Holding szakemberei azonnal megkezdték.

(pluzsik)