CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. augusztus 23., csütörtök 20:56


Liszt Ferenc kerékpártúra - augusztus 26-án, 9 órától

Liszt Ferenc kerékpártúra

Harka Önkormányzata közösen az ausztriai Sopronnyék (Neckenmarkt) Önkormányzatával 2003 óta szervezi meg a Liszt Ferenc kerékpártúrát, minden év augusztusának utolsó vasárnapján. 2004 évben csatlakozott a rendezvényhez Doborján (Raiding) önkormányzata is, ahol Liszt Ferenc szülőháza található.

A túra résztvevői Harkáról indulnak, majd két települést összekötő határon át érkeznek Sopronnyékre. Itt rövid pihenő után indulnak tovább Doborjánba, Liszt Ferenc szülőházához. Minden túrázó ezen a napon ingyen tekintheti meg a szülőházban berendezett múzeumot, majd rövid köszöntő és koszorúzás után indulnak vissza Harkára.

A táv 25 km, a szintidő 3 óra. Minden leadott és érvényesített nevezési lap sorsoláson vesz részt, ahol az értékes nyeremények között több kerékpár is kisorsolásra kerül. a helyszínen lehetőség van étkezésre is a felállított sörsátorban.

A túra célja a két ország kapcsolatainak erősítése, Közös kulturális értékeink ápolása, a kerékpáros turizmus fellendítése, az egészséges életmód és a család fontosságára való figyelem felhívása.

A túra résztvevőinek száma évről évre emelkedik, tavaly elérte a 767 főt. Ausztriából, Budapestről, a Balaton mellől, Győrből és nem utolsó sorban Sopronból érkeztek kerékpárosok.

Idén többen leszünk!

Papp Attila
szervező


Részletes program: http://www.cyberpress.sopron.hu/article.php?id=13860

Honlap: http://www.liszt-tura.extra.hu