CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. augusztus 30., csütörtök 10:03


Helyszíni szemle a városvezetők részvételével

Helyszíni szemle a városvezetők részvételével

A Deák tér felújítását követően a hiányosságokat pótolni kell, a hibákat pedig javítani. A város érdeke, hogy a tér megfelelő minőségben készüljön el.

Sopron városvezetői, helyi önkormányzati képviselőkkel, frakcióvezetőkkel a város főmérnökével, a Sopron Holding vezérigazgatójával és képviselőivel és a kivitelező cég képviselőivel közös bejáráson szemrevételezték az elkészült Deák teret. A helyszíni bejáráson részt vett Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője is.



Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: az észlelt és a még meglévő hibákat rögzítették a technikai egyeztetés folyik. A hibákat és hiányosságokat a szemle alkalmával részletesen is számba vették. A polgármester hangsúlyozta: a problémák egyik oka az utóbbi hetek-hónapok feszített munkatempója, mert a beruházás határideje kötöttséget jelentett.

A város elsődleges érdeke, hogy a Deák tér megfelelő minőségben készüljön el. Minden létesítmény elkészültét követően az első félévben még kiderülhetnek előre nem látható hibák – tette hozzá a polgármester, aki leszögezte: a jelenleg ismerteket ki kell javítani, a fennálló problémákat meg kell oldani, és le kell zárni, amelyet követően az üzemeltetés közben adódóakat is kezelni kell.



Az elsődleges cél mindenképpen a rekonstrukció teljeskörű befejezése, és a projekt lezárása.

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő rámutatott: Jelentős üzemeltetési költsége is fel fog merülni. A közös munka eredménye, hogy a park elkészült. Európa leghosszabb terének elkészülése szakaszosan valósítható meg.




Szóba került a tér berendezéseinek, létesítményeinek megóvása is: a városvezetés parkőr szolgálatba állítását tervezi, valamint térfigyelő rendszer kiépítését.