CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. augusztus 31., péntek 10:54


Dr. Fodor Tamás a Dél-Keleti Ipari Parkba látogatott

Dr. Fodor Tamás a Dél-Keleti Ipari Parkba látogatott

Sopron polgármestere az ott működő vállalkozások vezetőivel tekintette át a park jövőjét és az együttműködési lehetőségeket.

A találkozó kezdetén Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: az Ipari Parkba betelepült cégek megimerését célzó látogatásával ezek tevékenységéről, az elért eredményekről, a nehézségekről, a városvezetés és az Ipari Park közti együttműködési lehetőségekről kíván tájékozódni.


A polgármester kiemelte: a finanszírozható város érdekében ki kell alakítani egy egészséges vállalkozói szerkezetet, új munkahelyek létrehozásának a feltételeit. Az ipari parkban működő cégek alaposabb megismerése is hozzájárul ehhez a folyamathoz.



Kiss Ferenc,a Dél-Keleti Ipari Park egyik ügyvezetője tájékoztatója szerint hét vállalkozás működik 17 hektáron. Tavaly
e cégek 8,2 milliárd forint értékben hajtottak végre különféle fejlesztéseket. Az év végi mérleg szerint árbevételük meghaladta a 31 milliárd forintot. Az alkalmazottak létszáma több mint 2500.


Az ügyvezető további feladatként a közműfejlesztést határozta meg, amelyet elsődlegesen az Ipari Park még szabad területén kívánnak megvalósítani. Saját közműhálózatot szeretnénk megteremteni azért, hogy ezzel is erősítsék a betelepülési szándékot, valamint bővülési lehetőséget biztosítsanak a már betelepültek számára.