CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. szeptember 03., hétfő 21:34


Infrastrukturális fejlesztés Jánostelepen

A jánostelepi lakókörzetben megoldják a csapadékvíz-elvezetését

Infrastrukturális fejlesztés Jánostelepen

Komoly városvezetői és szakmai stáb vonult ki a jánostelepi lakóövezetbe, ahol az augusztusi felhőszakadás a pincékben, garázsokban komoly károkat okozott. Így elodázhatatlan a feladat, a városvezetésnek egyfajta megoldást kell találnia – kezdte sajtótájékoztatóját Dr. Simon István alpolgármester, aki egyúttal a körzet önkormányzati képviselője is.


Mivel itt, a csapadékvíz elvezető árok nem épült meg, ez az elsőrendű feladat. A lakók az út-, járda- és az ehhez kapcsolódó nyílt elvezető árkok, valamint az átereszek terveit a Koch Mérnöki Irodával már elkészíttették, így a kivitelezés a költségek felmérése után záros határidőn belül elkezdődhet.
Megvizsgálva az önkormányzat teherviselő képességét, döntést hozunk arról is, hogy ehhez a város költségvetése milyen mértékben tud hozzájárulni. A több kilométeres árok megépítéséhez azonban még a csapadékos időszak beállta előtt hozzá kell fogni, az első lépést valakinek meg kell tennie és ezt a város most magára vállalta, elkerülendő egy olyan már-már katasztrofálisnak is nevezhető helyzetet, amely augusztus végén bekövetkezett – fejezte be tájékoztatóját az alpolgármester.

(pluzsik)