CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2007. szeptember 09., vasárnap 17:49


Itthon is legyőztük Bosznia-Hercegovinát

Itthon is legyőztük Bosznia-Hercegovinát


Az olasz válogatott legyőzése után sokan várták a bosnyákok elleni Európa bajnoki selejtező meccset, volt aki biztos volt a győzelmünkben, volt aki azt mondta, ne kiabáljuk el a sikert. Az az egy biztos, hogy közel egy éve mi már megvertük ezt a válogatottat a saját otthonában. A mérkőzést a nagy érdeklődésre való tekintettel Székesfehérváron rendezték, ahol közel 11.000 szurkoló tekintette meg az összecsapást. Jelentős számú vendégszurkoló is érkezett.


Az első félidőben dominált a Várhidi csapat, rendre a magyarok rohamoztak előre, azonban mindig egy kicsi hiányzott a gólhoz. Aztán a 38. percben Feczesint (tavaly az FC Sopron keretét erősítette) buktatták, a büntetőt Gera Zoltán, a kapu bal oldalába lőtte. 1-0

A második félidőben ismét a magyar csapat kezdett jobban, de több gólt nem sikerült szerezni. A bosnyákok a pályán nem voltak feltűnőek, annál inkább szurkolóik a lelátón. A második félidő közepén jó két percet állt a játék a sok pirotechnikai tárgy miatt, amit a bosnyák szurkolók dobtak a pályára.


Az utolsó tíz percben a vendég válogatott magára talált és kis híján egyenlített. Azonban ez nem történt meg és a magyar válogatott hazai pályán is legyőzte ellenfelét.

A következő mérkőzés szeptember 12-én lesz Törökországban.

A C-csoport állása
1. Görögország 18 pont
2. Norvégia 16 pont
3. Törökország 14 pont
4. Bosznia és Hercegovina 13 pont
5. Magyarország 9 pont
6. Málta 5 pont
7. Moldova 2 pont







Szöveg és fotó:Tóth Zsombor