CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. szeptember 09., vasárnap 20:51


Hálaadó életvédő zarándoklat ötödik alkalommal

Hálaadó életvédő zarándoklat ötödik alkalommal

A zarándoklat a Szent István templomból indult, ahol ökumenikus istentiszteleten a soproni keresztény egyházak tagjai közösen adtak hálát azért, hogy az elmúlt években december 28-án (Aprószentek Emléknapján), március 25-én (a Magzatgyermek Napján), június 1-jén (az ENSZ Nemzetközi Élet Napján) és szeptember 8-án (a Megfogant Élet ünnepnapján) a soproni Erzsébet kórházban nem végeztek terhesség-megszakítást, amit a kórházhoz vonulva, felolvasott nyilatkozatukban a kórház vezetésének külön is megköszöntek. A menetben részt vett Firtl Mátyás országgyűlési képviselő.


A nyilatkozatot a kórház nevében dr. Szilveszter Péter vette át, aki maga is egytértett at abban foglaltakkal, hogy ugyan az ország törvényei lehetővé teszik az abortuszt, ugyanakkor az az orvosi etikával és a normális, életpárti emberi gondolkodással ellenkezik.

- Az élet Isten adománya, a fogantatás a teremtés művének folytatása és része. Ezért a megfogant élet kioltását végzők nem az élet, hanem a halál pártján állnak, még akkor is, ha a magyar törvények lehetővé teszik az abortuszt. Ennek következményeit szenvedi mai magyar valóságunk; ma hatmillióval vagyunk kevesebben, mint lehetnénk. El kell jutniuk a döntéshozóknak, a felelősöknek arra az elhatározásra, hogy ki merjék mondani és egyben megcselekedni azt, hogy az élet pátján álljanak – hangzott el az eseményen.
(sopron.hu)