CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

1999. jĂşnius 30., szerda 00:00


Detuschkreutz delegáció látogatása


POLGÁRMESTERI TALÁLKOZÓ

Deutschkreutz /Sopronkeresztúr/ delegációját: Ernst Mőderl polgármester vezetésével a hegyközség elnökét, valamint a település jegyzőjét fogadta Dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Taschner Tamás közművelődési és idegenforgalmi referens.

A megbeszélés célja a két település között elkezdődött együttműködési területek áttekintése, különösképpen az önkormányzati, borászati, idegenforgalmi területeket érintve. A két település polgármestere leszögezte, kölcsönös érdekük a jó szomszédi viszony mellett a szorosabb együttműködés kialakítása, és ezért konkrét megegyezés született, hogy a két település borászai és az önkormányzati szakemberek kölcsönös tapasztalatcserére hívják egymást, valamint fél évente a két polgármester áttekinti a kapcsolatok alakulását.

Deutschkreutz. polgármestere megerősítette hogy Sopron testvérvárosából, Kazunoból érkező vendégeket szeretné a településére meghívni (július 30.), emellett kívánatos lenne a meglévő kulturális kapcsolatok bővítése is, kórus, zenei, művészeti területen.