CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. szeptember 12., szerda 15:11


Helyszíni bejárás

Helyszíni bejárás

Dr. Fodor Tamás polgármester vezetésével a soproni városüzemeltetés és a bányakapitányság a pénteken beszakadt homokbánya területén áttekintették a kialakult helyzetet, melyet jegyzőkönyvben rögzítettek.


-Lezártuk a Csalánkerti út érintett szakaszát és elrendeltük a talajtani vizsgálatot –mondta a helyszínen Fodor Tamás. –Minderre azért van szükség, hogy ne történhessen baleset. Szeretnénk pontosan látni a jelenlegi állapotot, így fel tudunk készülni a váratlan eseményekre is.

A terület csapadékvíz-elvezetése nem megoldott, ez az elmúlt 10-15 év hiányossága. Valódi változtatásra csak a telet követően lesz lehetőség, de addig is minden tőlünk telhetőt meg kell tenni. A Holding szakemberei árok kialakításával gyűjtik össze a vizet a kritikus útszakaszról, majd a csapadékot egy üres területre engedik. - A legfontosabb cél az, hogy megakadályozzuk a víz beömlését a magán- és bányaterületre.
A helyszíni bejáráson elhangzott, hogy csak a talajtani adatok birtokában lehet pontosan megállapítani, hogy meddig kell fenntartani az útszakasz lezárását.