CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. szeptember 17., hétfő 15:54


NyME Hírlevél - 2007. szeptember 17.

NYME HÍRLEVÉL
2007. szeptember 17.
III. évfolyam 21. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Megjelent a Jedlik Ányos-program pályázati felhívása

"A gazdasági és társadalmi kihívások K+F megoldásaira"-program négy alprogram (1. Egészséges ember, 2. Versenyképes ipar, 3. Versenyképes agrárium, 4. Élhető, fenntartható környezet) keretében nyújt lehetőséget projekt javaslatok benyújtására. Beadási határidő: 2007. október 1. A pályázati felhívás a http://palyazat.nyme.hu/index.php?id=2651 linken olvasható.

(kt)


Folytatódó történelmi előadás-sorozat

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat következő eseményén szeptember 19-én, szerdán, 19.00 órakor a második bécsi döntésről hallgathatnak előadást az érdeklődők. A rendhagyó történelem órán a témában készült eddig ismert egyetelen színes amatőrfilm vetítésére is sor kerül Észak-Erdély és Székelyföld visszatértéről.
(ss)

Egyetemi filmklub az Ifjúsági Házban

"Bemutatkozik az európai film" című új sorozattal folytatódik az egyetemi filmklub az Ifjúsági Házban. A mozgókép szerelmesei keddenként egy-egy európai nemzet karakteres alkotását tekinthetik meg. Szeptember 18-án, kedden 20.30-kor az orosz-magyar kooprodukcióban készült Haggyállógva Vászka című Gothár Péter-filmet vetíti a sorozat gazdája, Mészáros Bálint alias Csavargó. A belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Részletes program az egyetem honlapján, a http://www.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/esemenyek/nyme_filmklub_2007-2.pdf linken.
(ta)