CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

1999. július 08., csütörtök 00:00


A rendkívüli közgyűlésen történtek

RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése 1999. július 6-án rendkívüli ülést tartott, melyen négy napirend is szerepelt.
A képviselők első ízben a Fenyő téri Általános Iskola magasabb vezetői álláspályázatát bírálták el, mely szerint augusztus 1-jétől Barilichné Tóth Rita látja el a vezetői teendőket.

A településszerkezeti terv és jó néhány szabályozási terv elkészítésére vonatkozó intézkedések megtételéhez a közgyűlés azonnali jóváhagyására volt szükség tekintettel arra, hogy a szerződéseket minél korábban kell megkötni hiszen egyes vizsgálatok elvégzésére csak július, augusztus hónapban lehet sort keríteni, a szerződésekben szereplő díjak teljes összegének az idei és a jövő évi költségvetésben biztosítottnak kell lennie. Fentiek akkor lesznek érdemben is fontosak a szakmailag érintetteken túl a város lakosságának, amennyiben a tervek elkészülnek, elfogadásra kerülnek s azok előírásai szerint építkezhetnek az arra vállalkozók.

A Kőszegi u. 5. szám alatti ingatlan elidegenítése várospolitikai szempontból volt kívánatos, hiszen a szerződésben foglaltak szerint a városnak lehetősége nyílik a vételár kiegyenlítése mellett egy, az általa megjelölt önkormányzati ingatlan homlokzatelújítását elvégeztetni október 15. napjáig. Erre vonatkozóan a két Mór-ház épülete merült fel, de az egyeztető tárgyalások ez ügyben még folynak.

A közgyűlés a rendkívüli ülés napirendjére tűzte a Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakközépiskola és Kollégium átadásáról szóló előterjesztést, mely szerint az a Soproni Egyetem gyakorló iskolájává válna, annak fenntartását és fejlesztését 1999. szeptember 1. napjától kezdődően a közgyűlés meghatározott feltételek mellett adja át az Egyetemnek.
A rendkívüli ülésen elfogadott határozatok az oktatási miniszter engedélyétől függő hatályúak