CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. oktĂłber 06., szombat 17:55


Válogatás a NyME Hírlevél 2007. október 5-i híreiből

NYME HÍRLEVÉL
2007. október 5.
III. évfolyam 23. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100





Bűnmegelőzési Szabadegyetem a BPK-án

"A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének hatékonyságáért" témában hirdet szabadegyetemet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara és a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Regionális Oktatási Központja. A két képzési napból (november 16. és 23. BPK E/1-es terem) álló programra november 15-én 12.00 óráig lehet jelentkezni, a részvétel díjtalan. További információk (99/518-956) és jelentkezési lapok letölthetők a http://www.bepf.hu honlap oldalon, illetve beszerezhetők a Szociálpedagógia Tanszék 36-os termében. A szabadegyetem a Bűnmegelőzési Akadémia által kiállított tanúsítvány átadásával zárul. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.  

(tb)


Soproni impressziók - amatőr filmek a régi Sopronról

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat következő eseményén október 10-én, szerdán, 19.00 órakor "Soproni impressziók" címmel hallgathatnak előadást az érdeklődők. A rendhagyó történelem órán a régi Sopronról az  1930-as és '40-es években készült amatőrfilmek vetítésére is sor kerül.
(sy)


Egyetemi filmklub az Ifjúsági Házban

"Bemutatkozik az európai film" című új sorozattal folytatódik az egyetemi filmklub az Ifjúsági Házban. A mozgókép szerelmesei keddenként egy-egy európai nemzet karakteres alkotását tekinthetik meg. Október 9-én, kedden 20.30-kor a dán filmművészetet reprezentáló "Zsinóron" című Anders Klarlund-filmet vetíti a sorozat gazdája, Mészáros Bálint alias Csavargó. A belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A részletes program megtekinthető itt.
(ta)