CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Mi1más

2007. oktĂłber 13., szombat 12:49


Mi lesz a megye hét csodája?

Mi lesz a megye hét csodája?

A soproni Tűztoronyra és a sopronbánfalvi Mária Magdaléna-templomra is lehet még szavazni.

A Vasárnapi Kisalföld hirdette meg azt a játékot, amelyben Győr-Moson-Sopron Megye hét csodáját választhatják ki az olvasók. A Vasárnapi Kisalföld október 21-i számában hirdetik ki a győzteseket.

A szavazatok jelenlegi állása – a Kisalföld információi szerint – a mosonszentmiklósi templomegyüttesnek és a fertőrákosi Mithras-szentélynek van biztos helye a hét csoda között.

A maradék öt helyre ellenben több pályázó is akad. Szoros versenyfutásban van egymással , soproni Tűztorony és a sopronbánfalvi Mária Magdaléna-templom, továbbá az albertkázmérpusztai templom, a fertődi Esterházy-kastély, a fertőrákosi kőbánya, a gönyűi postakocsi-fogadó, a győri zsinagóga, a hédervári kastély, a lébényi templom, a mosonmagyaróvári vár, a pannonhalmi apátság, a rábaszentmiklósi templomKedvenc épületeiket még ma és holnap segíthetik szavazataikkal a Kisalföld Online-on vagy a vasujs@kisalfold.hu címre küldött e-mailekkel.


Az igazi meglepetés az olvasók nagy érdeklődése volt. Egyértelművé vált számomra, hogy a megyében élőket érdeklik művészeti értékeink és nem restek tollat ragadni – vagy épp billentyűzet elé ülni –, s voksukat elküldeni. Mindennél beszédesebb tény, hogy legutóbbi ismereteim szerint közel nyolcezer szavazat érkezett a játékra. Ráadásul úgy tűnik, az olvasók nyitottabbak a szakembereknél, s felismerték, hogy a legutóbbi században is születtek értékek, s ma is születnek csodával határos alkotások. Egy biztos: mi, a zsűri tagjai, látván az olvasók lelkes érdeklődését, már most úgy érezzük: nyertünk" – nyilatkozta Winkler Gábor, a Magnyilatkozta Winkler Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia Győrben és Sopronban egyaránt oktató professzora a megyei napilapnak.


(kisalfold.hu-sopron.hu)