CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. november 08., csütörtök 00:38


Dr. Fodor Tamás: Támogatjuk a lakáshoz jutást

Dr. Fodor Tamás: Támogatjuk a lakáshoz jutást

November 5-étől lehet pályázni 26 felújításra szoruló önkormányzati lakásra. Eddig több, mint harmincan jelezték pályázati szándékukat és az érdeklődők között van, aki több lakásra is szeretne pályázatot benyújtani.


A soproni önkormányzat felmérte azoknak a lakásoknak a műszaki állapotát, amelyek elfogadható mértékű felújítással lakhatóvá tehetők – mondta el dr. Fodor Tamás mai soproni sajtótájékoztatóján.

Az 1 szobás 26 négyzetméteres komfort nélküli lakástól, egészen a 3 szobás 114 négyzetméteres összkomfortos lakásig található ingatlan a listán.

A felújítás bekerülési költsége fél millió és hárommillió forint között van, mely összeggel a pályázónak igazoltan rendelkeznie kell. A felújítást követően 10 évre bérleti jogot kap a pályázat nyertese, ez idő alatt a mindenkori lakbér 50 %-át kell csak fizetniük. (A meghirdetett lakások bérleti díja teljes összeggel 4.500 forinttól 34.000 forintig terjed.)

A felújítási munkákat a megállapodásban rögzített műszaki paraméterekkel és minőségben kell elvégezni, de ez történhet baráti, családi összefogással. A felújítási munkák elvégzésére kitűzött határidő 1 év, melynek leteltével történik meg az ellenőrzéssel egybekötött átvétel. A felújításra adott 1 év nem számít bele a 10 éves bérleti jogviszonyba.

2007. november 23-áig lehet pályázni; a kiírt lakások a meghirdetett időpontokban megtekinthetők. A pályázati kiírás átvehető a Humánszolgáltatási Osztály - Szociális Csoport irodáján ügyfélfogadási időben. A pályázatok letölthetők a www.sopron.hu weboldalról is.

A polgármester hozzátette: a lakáshoz jutásnak ez egy új konstrukcióját jelenti, amelynek részletei a tapasztalatok alapján a későbbiekben még akár változtathatók is lesznek, a lakásra váró soproni igénylők érdekében.
(sopron.hu)