CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. november 12., hétfő 14:09


Az MFPÉE Elnökség közleménye

Egyetértés a régió és az országos parlagfű elleni küzdelemben résztvevő civil szervezetek között !

Egyetértés a régió és az országos parlagfű elleni küzdelemben résztvevő civil szervezetek között !


A havonként ülésező megyei albizottságok munkája arra irányul, hogy folyamatosan koordinálják a résztvevő hatóságok és civilközreműködők munkáját a parlagfűmentesítés területén.

A Parlagfűmentes Magyarországért társadalmi szervezet sajtóban közzétett figyelemfelhívásai helytállóak és a szakadatlan szakmai munkára , civil közreműködésre hívja fel a lakosság, a hatóságok figyelmét.
A Zalaegerszegen, Szombathelyen, Győrben tartott megyei albizottsági üléseken mindig aktív résztvevőként van jelen az Élhető nagyvárosok Egészséges Környezet Országos Egyesület.

A három megye albizottságaiban Országbíró Zoltán Nyugat-Dunántúli Regionális Közigazgatási Civil Főkoordinátor az elvégzett munka során, a Zalaegerszegen az ÁNTSZ szervezésében és épületében megtartott civil bemutatkozásokat és véleménynyílvánító konferenciát kiemelkedő jelentőségűnek tartja.

A szerény mértékű civilszervezetek részére elérhető támogatási összegek mellett, szinte azok ellenére rendkívűl nívós civil cselekvési terveket és végrehajtásokat mutattak be a konferencián felszólalók mindhárom megyéből.
Minden dícséret a résztvevő civilszervezeteké!

Az Élhető Nagyvárosok Egészséges Környezet Országos Egyesület Elnöke zárófelszólalásában az előzetes civiljelzések részleges összegzéseként is megfogalmazta a jővő évre szóló elvárásokat.

Ezek közül a nagyságrendileg nagyobb és szélesebb körű civiltámogatási igény mellett, az időben előbbrehozott pályázati kiírás, a látványosabb felhívó akcíók támogatása pl.Művészek a parlagfű ellen , vagy Muskátlit ültessünk parlagfű helyett stb. és már tavasz elejétől kezdődő megvalósíthatósága került megemlítésre.

Talán a Zala megyei, Vas megyei, Győr-Moson-Sopron megyei ÁNTSZ-ek munkáját megkönnyítheti ha a pályázati bírálóbizottságokban helyet kaphatnak a civilszervezetek!

A Nyugat-Dunántóli Régió jelenlétét a tárcaközi bizottságban erősíteni érdemes, a még színesebb civiljelenlét érdekében a parlagfűmentesítés során.
Számos jó példa adható át más régiók számára, miközben a tapasztalatszerzés sem mellőzhető.

MFPÉE Elnökség