CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. november 15., csütörtök 23:17


Bemutatták a lakosságnak a Kőszegi úti aluljáró terveit

Bemutatták a lakosságnak a Kőszegi úti aluljáró terveit

A 2,6 milliárdos beruházás terveivel kapcsolatban mondtak véleményt a soproni lakosok.

2007. 11. 15.

A Kőszegi úti aluljáró terveit mutatták be lakossági fórumon a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

A 2,6 milliárdos beruházás terveit a tervező ismertette az érdeklődőkkel, alapos részleteséggel kifejtve annak elemeit.
Simonics András tervező hangsúlyozta: a tervezés során körültekintőek voltak abban, hogy a lehető legkevesebb forgalomzavaró építési fázissal készüljön el az aluljáró.

A közel 450 méter hosszú aluljáró a kenyérgyár bejáratától mintegy 100 méterre süllyed a szint alá, s körforgalmi csomópontban fog végződni a Felsőbüki Nagy Pál utca térségében.
A projekt részét képezi a GySEV Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal fejlesztésének.

A fórumon, amelyen a városvezetést dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterek képviselték, a megjelenteket – többek között – érdekelte az aluljáró elkészülése utáni forgalom, forgalmi rend alakulása, a terület vízelvezetésének megoldása, a közeli garázsok megközelíthetősége, illetve az aluljáró-építés miatt érintett ingatlanok sorsa, továbbá az építés kezdésének és befejezésének időpontja.


Az aluljáró a tervek szerint 2008 és 2010 között készül el, a tervező a kérdezők legtöbb kérdésére megnyugtató választ adott, ugyanakkor azokkal az ingatlantulajdonosokkal, akiknek ingatlanát érinti az útfejlesztés a város külön egyeztetést tart majd.

Az aluljáróval kapcsolatos észrevételek mellett egyéb, a város közlekedését érintő észrevételek és javaslatok is elhangzottak a fórumon, például a Csengery utcán áthaladó forgalom mérséklésének megoldásával kapcsolatban.

Azzal a jelenlévők is egyetértettek, hogy az elkészülő létesítmény nem tudja a város minden közlekedési gondját megoldani, de mindenképpen egy olyan lépést jelent, amely a megoldáshoz vezet, hiszen nem csak kijáratot biztosít a városból, de átjárási lehetőséget is a város két része között. Egy olyan szükségszerű megoldást sürgető feladatot jelent, amelyet a jelenben adódó lehetőségre, a jelenben kell megoldani.
(sopron.hu)