CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. december 05., szerda 10:49


Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?
Újra startol Sopronban a „Cipősdoboz”

Sopron újra bekapcsolódik ,,A tízezer gyermek karácsonya” elnevezésű, közismert nevén ,,A cipősdoboz” országos karitatív gyűjtési akcióba.
A Baptista Szeretetszolgálat által életre hívott kezdeményezés december 4 és december 16 között zajlik.

Lényege, hogy a segítő szándékú adakozók, személyenként egy cipősdobozba becsomagolt ajándékokat: könyveket, iskolai kellékeket adományozhatnak, amelyeket az arra rászoruló, szegényebb sorban élőkhöz juttat el a szeretetszolgálat a határon belülre és a szomszédos országok magyarlakta területeire.

Sopronban a Bárka Baptista Imaházban adhatók le a becsomagolt cipősdobozok, a Rákóczi utca 41. szám alatt december 16-ig, keddenként 17–20, csütörtökönként 8–10, vasárnaponként 9–12 óra között.

A tavalyi első sikeres akciót követően, amely során nagyrészt személyes felajánlásokból gyűlt össze több száz cipősdoboz, a szervezők azt remélik, hogy idén is sokan lesznek olyanok, akik fontosnak tartják, hogy szebbé és örömtelibbé tegyék mindazok karácsonyát, akik nehezebb sorsban élnek.

Idén a gyűjtést több oktatási intézmény megkeresésével is kiterjesztik, mert azt szeretnék, hogy maguk a gyermekek csomagolhassanak ajándékot a hasonló korú, de nehezebb sorsú gyermekek számára. Az ajándékok a Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül fog eljutni a rászoruló gyermekekhez, még az ünnepek előtt – ígérik a szervezők.


(cyberpress.hu)