CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. december 15., szombat 16:57


Ó, jöjj el, áldott karácsony! - A fény kitelejesedésének CD-je

Ó, jöjj el, áldott karácsony!

Az őszinteség tartást és erőt ad a gondolatoknak. Nyilván akkor, ha a gondolatok igazak és nemesek. Az őszinteség az igazságra, a bátorságra a szeretetre épít, abban a hitben, hogy a nyilvánvaló kimondására szükség van.


Wéber Iréna és Novák Antal

A karácsonyi versek és dalok mind igazak, és miután az életnek a földre költözéséről szólnak ezért nemesek és a szeretetről szólnak.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) karácsonyi verseket és dalokat közreadó CD-jét ez az őszinte hangvétel, egyszerűségében nemes előadásmód jellemzi, és – ha kissé profánul is hangzik – slágergyanús felvételeket tartalmaz.

Aki pedig meghallgatja az Ó, jöjj el, áldott karácsony! zenés-verses összeállítást, az már arra is hajlani fog, hogy beismerje: jó lenne, ha a világ olyanná válhatna, amelyben a Berzseny Líceum felvételeinek nagy része tényleg slágerré válhatna…


Wallon-Hárs Viktor és Wéber Iréna

Ugyan Bors Anikó, Fodor Hanna, Hargitai Gábor, Méhes Csaba, Novák Antal, Róth Márton, Tompa Ádám, Tölli Balázs, Wallon-Hárs Viktor, Wéber Iréna pedig ezzel a kiadvánnyal nem sztárrá akart válni, de a örömhír közvetítővé vált. Úgy, hogy együtt minden kívánsággal, jókívánsággal, hittel és ünnepvárással, a fénysugárral az ablakban a fény kiteljesedésének elkövetkező pillanatát is magában hordozza az együtt és közösen énekelhető dalok gyűjteménye.


Tölli Balázs

A fény kiteljesedésének bizonyosságára vezetgeti a hallgatót a 16 dal és vers. Manapság pedig, bizonyosságra jutni – bármely kérdésben – felbecsülhetetlen érték.
Így hát a Líceum fennállása 450. évében kiadott CD is az…

Ünnepet ülni, átélni ennek a bizonyosságnak a birtokában lehet és érdemes, szívet-lelket felemelő dalokkal; különös így karácsonykor, de az év minden napján.


Sarkady Sándor

***

Ó, jöjj el, áldott karácsony! – Karácsonyi versek és dalok a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum egykori és jelenlegi atnárainak és diákjainak előadásában. Kiadja a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum az iskola fennállása 450. évfordulója alkalmából. A dalokat átdolgozta és hangszerelte Novák Antal. Műfordítások: Sarkady Sándor.

A CD kapható a Berzsenyi Líceumban és az adventi hétvégeken a Fő téri vásárban.

B. Tóth Éva
Fotó: Tóth Zsombor