CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. január 01., kedd 15:31


Boldog új évet 2008!

Boldog új évet 2008!

Megtelt szilveszter éjszakáján a Fő tér mindazokkal, akik a Tűztorony órájának a jelét várva köszöntötték egymást és kívántak boldog új évet egymásnak.

Az éjfél előtti pillanatokban dr. Fodor Tamás polgármester kívánt egy szebb és boldogabb jövőt, egészséget minden soproninak. A Fő téri színpadon a városvezetés nevében Havas András és dr. Simon István alpolgármesterek szintén az ünneplők tiszteletére és egy boldogabb új évre emelték poharaikat.

Amint az óra elütötte az éjfélt, pompázatos tűzijátékban volt részük a Fő téri jó kedvű szilveszterezőknek.




Köszöntő a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban

Az újév beköszöntét megelőzően Sopron városvezetése Sopron város közéleti személyiségei, intézmény- és cégvezetői, a művészeti és kulturális élet helyi képviselői, civil szervezetek vezetői számára a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tolmácsolta újévi jókívánságait. Dr. Fodor Tamás polgármesrrel együtt a rendezvényen jelen voltak Havas András és dr. Simon István alpolgármesterek, Firtl Mátyás és dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselők.

- Amikor Önök, soproni polgárok minket választottak városunk élére, mi a szolgálat és a tisztesség jegyében vállaltuk a feladatot. Vállaltuk és megtettük azokat a sokszor kényes és nehéz lépéseket, amelyekkel a város helyzetének jobbá tételét szerettük volna elérni, a vagyonvesztés megállítását, a város gyarapítását – fejtette ki Sopron polgármestere, aki azt is hangsúlyozta, hogy a 2007-es év eredményeit csak komoly, tisztességes csapatmunkával érhették el.


Ezért köszönetet mondott a Polgármesteri Hivatal minden dolgozójának, az intézményeink vezetőinek és alkalmazottainak, s természetesen valamennyi soproni polgárnak, aki hittel támogatta a városvezetés munkáját. Köszönettel tartozom országgyűlési képviselőinknek is, akik a Magyar Parlamentben egyengetik városunk útját, valamint az Európai Parlamentben szolgálatot teljesítő képviselőinknek is, akik még Brüsszelben is fontosnak tartják, hogy Sopron város életére odafigyeljenek!
Dr. Fodor Tamás kiemelte: Sopron a szabadság és a hűség városa. Történelmünk során többször bizonyítottuk, és ennek az eszme, amely eddig is megtartotta Sopront a 2008-as esztendőre is optimizmust ad, abban a tudatban, hogy a jövő lehetőségeinek megfelelően Sopronra komoly szerep vár.

- Őrizzük együtt tovább azt a soproni szellemiséget, amely a történelem során oly sokszor bizonyította erejét, és amely Sopront a leghűségesebb várossá tette! Ebben is segítsék munkánkat, higgyenek Sopron jövőjében, tegyünk közösen érte!


- Szolgáljuk együtt hittel, teljes erőnkből, lelkünkből városunkat! – fogalmazott Sopron első embere, mielőtt a városra, a nemzetre, és egymásra is emelte a pezsgőspoharat, együtt az esemény résztvevőivel egy egészségben és sikerekben gazdag, boldogabb 2008-as esztendőre.
B. Tóth Éva