CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. január 09., szerda 20:16


Idén a keretösszeg nőtt, és annak további növelésének lehetőségét is vizsgálja az önkormányzat.

Sopron városa fontosnak tartja a szociális alapú fűtéstámogatás biztosítását is

Sopron városa fontosnak tartja a szociális alapú fűtéstámogatás biztosítását is

Minden szociálisan rászoruló soproni igénybe veheti a szociális alapú fűtéstámogatást, az energiahordozótól függetlenül. Az önkormányzat 2007-ben megduplázta a fűtéstámogatásra rendelkezésre álló költségkeretet, amelyen felül minden szociálisan rászorult kérvényezőt támogatott. Idén a keretösszeg nőtt, és annak további növelésének lehetőségét is vizsgálja az önkormányzat.

- A kormányzat évek óta rossz energiapolitikát folytat, melynek következtében az elszabaduló energiaárak közvetlenül a fogyasztókat terhelik. Az önkormányzat még 2006-ban döntött a fűtéstámogatási rendszer elindításáról, melyet minden szociálisan rászoruló soproni igénybe vehet függetlenül attól, hogy milyen energiahordozóval fűti a lakását – tájékoztatott Abdai Géza alpolgármester a soproni Városházán.


Érzékelve a folyamatosan romló szociális helyzetet, a soproni önkormányzat 2007-ben előbb megduplázta a fűtéstámogatásra rendelkezésre álló költségkeretet, majd - mivel ez a megnövelt összeg is kevésnek bizonyult-, a tervezett 38 millió forintos összeghatárt tovább emelte. Így minden szociálisan rászorult kérvényezőt támogattunk. A közel 1500 igénylőnek több mint 46 millió forintos fűtéstámogatást nyújtottunk mondta el Abdai Géza.

- 2008-ban – a most elfogadott 70 millió forinton túl-, szintén nagy hangsúlyt fektetünk a szociális alapú fűtéstámogatás biztosítására is, ezért vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a költségvetésben tovább tudjuk-e emelni a keretösszeget – tette hozzá az alpolgármester.

- Tesszük mindezt azért, mert a kormányzat nincs tekintettel az emberekre. Az MSZP-SZDSZ koalíció évek óta folyamatosan növeli a családok anyagi terheit és tovább mélyíti a szociális válságot - fogalmazott az alpolgármester.

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése januári rendkívüli ülésén – amint azt már hírül adtuk – mintegy 70 millió forintos költségátvállalásról döntött, így havi szinten 1.300 forinttal segíti a távfűtéses lakásban élőket.

(sopron.hu)