CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. január 13., vasárnap 10:43


Elszabadult lovak vágtattak Sopron utcáin

Elszabadult lovak vágtattak Sopron utcáin

Két megriadt ló vágtatott Sopron forgalmas utcáin szombat délután. Valószínűleg egy erdei puskadörrenés okozta, hogy a harkai istállóból a két megriadt ló megvadult, elszabadult. Egyikük egy nyolcadik hónapban lévő várandós kismama autóját tette tönkre, a kismama sértetlenül úszta meg a balesetet. A másik lovat egy 12 éves soproni lány, Kuntz Evelin fogta be, aki maga is lovagol, tehát ért a lovakhoz.

- Épp barátommal sétáltunk a Deákkúti úton, mikor lódobogást hallottunk – mondta el a cyberpress.hu –nak G. Ádám, a rendhagyó vágta egyik, valószínűleg legelsők közötti szemtanúja.
- Diszkréten félreálltunk, mikor megláttuk a két felénk vágtató felnyergelt lovat – emberek nélkül.

Egy pillanatra feltűnt egy kép, amint elképzeltem, hogy lovastúrára indult egy páros, csak közbejött egy gesztenyefa...
Először azt hittük kontroll alatt futtatják a lovakat, de aztán fél perc múlva egy fehér Suzukiból remegő hanggal kiáltott egy hölgy felénk, hogy nem láttuk-e merre futottak az állatok, mire utána ordítottuk, hogy a Béke út felé.

Karambol hangját nem hallottuk és mire leértünk senkin nem látszott az a rendkívüli meglepetés, mint amire számítottunk.

A renhagyó, és a legkevésbé sem veszélytelen városi derbi a Csengery utca- Mátyás király utca érintésével a Balfi úton folytatódott, és az Anger-réten ért véget, ahol mindkét lovat sikerült befogni.
(cyberpress)