CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2008. január 14., hétfő 16:55


Önkormányzati mentõöv az FC Sopronnak!

Önkormányzati mentõöv az FC Sopronnak

Sopron Nemzeti sportváros, és az a cím kötelez bennünket. Az önkormányzat felelõsséget érez a városban mûködõ sportegyesületekért, így az FC Sopronért is.
Az utóbbi idõszakban a soproni labdarúgás nem az eredmények, hanem az átláthatatlan gazdasági helyzet miatt kerül a média középpontjában. Célunk, hogy ezt megváltoztassuk, hiszen nem csak az elsõ osztályban pályára lépõ játékosok, szakvezetõk és dolgozók jövõje a tét, hanem a soproni utánpótlásé is. A klub gazdasági helyzetének stabilizálása több száz utánpótlás korú játékos sportba vetett hitét is visszahozhatja. Ennek érdekében az önkormányzat – kisebbségi tulajdonosként - az elmúlt idõszakban is sokat tett. Pénzügyi szakértõk segítségével átvilágítottuk a klub gazdasági helyzetét és tárgyalásokat kezdeményeztünk a többségi tulajdonossal.
Ez utóbbi - próbálkozásaink ellenére - nem jött létre, így a klub helyzete tovább romlott - mondta Abdai Géza alpolgármester a 2008. január 14-én tartott sajtótájékoztatón.



A jelentõs tartozásokat a jelenlegi többségi tulajdonosok nem tudják, vagy nem akarják rendezni. Ebbõl az következik, hogy ha az önkormányzat nem lép közbe, megszûnik az élvonalbeli labdarúgás Sopronban. A városvezetés leghatározottabb szándéka, hogy megmentse az FC Sopront, ezért bejelenti vételi szándékát az olasz tulajdonosok felé.

A súlyos anyagi tartozásokkal rendelkezõ többségi tulajdonostól 1, azaz egy Euroért megvásárolná a 79%-os üzletrészt, így immár 100%-os tulajdonosként stabilizálná a klub helyzetét.
Célunk a kialakult bizonytalan helyzet mielõbbi rendezése, ezért az üzletrész megvásárlása érdekében rendkívüli önkormányzati közgyûlést hívunk össze.
Bízunk benne, hogy a jelenlegi többségi tulajdonosok felelõsségteljesen állnak megkeresésünkhöz, és - közgyûlési felhatalmazás birtokában – a csütörtöki taggyûlésen hivatalosan is be tudjuk jelenteni vételi szándékunkat. Az önkormányzat ezzel a lépéssel szeretné visszaadni a soproniak labdarúgásba vetett hitét annak érdekében, hogy a jövõben is együtt örülhessünk a sportsikereknek - jelentette ki  Abdai Géza.

Tóth Zsombor