CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. január 25., péntek 20:16


A gázáremelkedés miatti pluszköltséget ne hárítsák a lakosságra!

a Fidesz-KDNP frakció tagjai levelet írnak az energiaszolgáltatóknak

A gázáremelkedés miatti pluszköltséget ne hárítsák a lakosságra!

A soproni önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának képviselői közül mindazok, akiknek, körzetében távfűtéses lakások vannak közös levelet írnak az energiabeszállító cégeknek.
Ezt Balogh Judit és Varga Szabolcs képviselők jelentették be a soproni Jereván lakótelepen.
A Fidesz-KDNP képviselői azt kérik a Dalkia és az E.on vezetésétől, hogy a kormány gázáremelésének pluszköltségét ne hárítsák tovább a soproni lakosokra.


Kérik, hogy a távhőszolgáltatók felé ne emeljék az energiahordozó árát, továbbá, hogy az említett cégek vezetői csatlakozzanak Sopron önkormányzatához, amely mintegy 70 millió forintos áldozatvállalással csökkentette a távfűtés alapdíjának mértékét.

- Bízunk benne, hogy a nyereségorientált cégek önmérsékletet tanúsítanak a díjtételek megállapításakor, és segítségükkel elérhetjük, hogy ne növekedjenek tovább az emberek terhei - fogalmazott Balogh Judit.
Varga Szabolcs kifejtette: Annak ellenére, hogy Gyurcsány Ferenc korábban ígéretet tett arra, hogy nem fog emelkedni a gáz ára, mégis 2006 nyarán, drasztikus mértékű, 30 százalékos árnövekedés volt, amit 2007-ben újabbak követtek. – 2008-ban három emelést tervez a kormány. A rossz energiapolitikával közvetlenül a kisfogyasztókat sújtja a kormány, amely nem hallgatja meg a távfűtéses lakásban élőket, ezért mi egyenesen az energiabeszállítókhoz fordulunk – fogalmazott a képviselő.
(cyberpress)