CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2008. január 29., kedd 18:41


Egymást követően két rendkívüli ülést tartott Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése

Egymást követően két rendkívüli ülést tartott Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése január 28-án

A 2006. évben fel nem használt TEUT támogatás kérdéséről döntött Sopron képviselőtestülete, a további napirendi pontok között szerepelt még a távhőszolgáltatásról és a távhőszolgáltatás díjairól szóló 53/2005. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló előterjesztés, továbbá egy állami ingatlan önkormányzati tulajdonba vételének tárgyában meghozott döntés.
A továbbiakban a REAC SPORT Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött szerződés jóváhagyásáról, és az FC Sopron Futball Sport Szolgáltató Kft.-vel kötendő megállapodásról döntöttek Sopron város képviselői azon a rendkívüli közgyűlésen, amelyen a csapat soproni szurkolói közül többen is jelen voltak.


Abdai Géza alpolgármester zárszavában elmondta: a kialakult helyzetben a városvezetés folyamatosan azon volt, hogy legyen NB 1-es csapat a városban, és soproni futball is. A kérdés megoldásában minden döntés a nyilvánosság elé tartozik, ezért az elkövetkezendő időszakban is minden nyilvánosan történik. Arra kérte Sopron képviselőtestületét, hogy szavazatával adjon lehetőséget a labdarúgásnak, annak, hogy Sopronban legyen újra foci és újra szóljon a Hajrá Sopron. Az önkormányzat és a REAC Sportszolgáltató Kft. tárgyalásokat folytat a rákospalotai cég 100 százalékos megvételéről, Abdai Géza azt is elmondta: a bérletek érvényesek lesznek tavasszal is.