CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. február 02., szombat 09:26


,,Jövőt épít' az új Nyugat-magyarországi Egyetem

,,Jövőt épít" az új Nyugat-magyarországi Egyetem
Alapítási ünnepségét tartottak

A Nyugat-magyarországi Egyetem és a Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülése révén 2008. január 1-jével megalakult új Nyugat-magyarországi Egyetem alapítási ünnepségét tartották Sopronban az egyetem Közgazdaságtudományi Kara aulájában, Sopronban.

A jelenlévők között a magyarországi egyetemek társrektorai és vezetői, a történelmi egyházak képviselői, országgyűlési képviselők, megyei közgyűlés vezetői is részt vettek az ünnepségen. Sopront Dr. Fodor Tamás, a Nyugat-magyarországi Egyetem székhelyéül szolgáló város polgármestere képviselte, Győrt Borkai Zsolt polgármester, továbbá Szombathely, Mosonmagyaróvár polgármesterei és Székesfehérvár alpolgármestere is részt vett az ünnepségen.

Dr. Faragó Sándor rektor a ,,legtisztább szándékú házassághoz” hasonlította az egyesülést, amely a jövőben arról szól, hogy hogyan lesznek közösen eredményesek az egyesült intézmények, amelyek immár az új Nyugat-magyarországi Egyetemként 5 városban, 10 karral húszezer hallgatóval, 1650 fős dolgozói létszámmal, a 6. legnagyobbként működhetnek. Az eredményes munkához infrastrukturálisan minden adott – mondta a rektor.

A Nyugat-magyarországi Egyetem új jelmondata: ,,jövőt építünk.”, a jövő pedig minőségi szinten kell hogy eredményes legyen – mondta dr. Faragó Sándor rektor.
Hiller István oktatás és kulturális miniszter beszédében azt hangsúlyozta, hogy az oktatásban a mennyiség helyére a minőség, a kvalitás lépett.

Az új intézményt köszöntötte dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere, Szombathely, Mosonmagyaróvár polgármesterei, és mindazoknak a megyei közgyűléseknek elnökei, illetve jelen lévő alelnöke, amely megyék területén az egyetem működik.

Dr. Fodor Tamás a város nevében örömét fejezte ki, hogy a selmeci hagyományokat továbbörökítő és megtartó rangos egyetem az egyesülésével Sopron is gyarapodik. Sopron város támogatásáról biztosította az intézményt, amelynek a város a tőle telhető minden segítséget megad, ahhoz, hogy a jövőbeli együttműködés az itt lakók hasznára, Sopron iskolavárosi rangjának öregbítésére szolgáljon.

Az egyetem rektora az ünnepségen átadta a vezetői kinevezéseket. A Nyugat-magyarországi Egyetem új zászlaját a történelmi egyházak nevében dr. Pápai Lajos római katolikus megyés püspök áldotta meg.








cyberpress.hu