CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2008. február 12., kedd 20:58


Együttműködés az iskolai oktatásban

Együttműködés az iskolai oktatásban

A Comenius-program résztvevőit Sopronban Abdai Géza alpolgármester a Városházán köszöntötte

Spanyol, lengyel és norvég iskolákkal együttműködve valósul meg a Comenius-program elnevezésű uniós projekt, amelynek magyar partnere a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola.

A két évre szóló, mintegy 12 ezer eurós program célja egymás iskolarendszerének megismerése, a kölcsönös tapasztalatszerzés, és- hasznosítás.

A program uniós országaiból érkezett résztvevőit ma Abdai Géza, közösségi ügyekért felelős alpolgármester fogadta a soproni Városházán. A Madrid melletti Hoyo de Manzanares, a norvég Trondheim-Hundhamaren és a lengyel Elblag iskoláiból érkezett pedagógusoknak, akiket a soproni partneriskola tanárai is elkísértek, Abdai Géza részletesen beszélt a város történelméről, a helyi kulturális értékekről. A város jelenéről is szólt az alpolgármester, akinek a vendégek számtalan kérést is föltettek a helyi viszonyokkal kapcsolatban, elsősorban a helyi oktatást, iskolákat érintő kérdésekben.

Elisabeth Susan Carmack, a küldöttség vezetője- és programkoordinátora elmondta: fontos, hogy az unióban élő diákok megismerjék egymás nyelvét, kultúráját, gondolkodásmódját. A programban résztvevő országokban szerzett tapasztalataikat összehasonlítják, összegzik, hiszen a különböző helyeken élő diákok sokban hasonlítanak és különböznek is egymástól, de mindenképpen számos tanulnivalót tartogat minden egyes olyan helyszín, ahol megfordulnak. Egy úgynevezett utazó könyvben, minden résztvevő partnerország egy-egy fejezetet írhat mindazoknak az élményeknek és tapasztalatoknak a birtokában, amelyet a program lebonyolítása során szerzett.






BTÉ