CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. február 16., szombat 13:22


Az önkormányzati munka még hatékonyabbá, költségkímélőbbé és pontosabbá válhat

A technika adta lehetőségeket használva, hordozható számítógépeket kaptak a képviselők

Az önkormányzati munka még hatékonyabbá, költségkímélőbbé és pontosabbá válhat

Központosított közbeszerzést követően 24 képviselő kapott használatra hordozható számítógépet a soproni önkormányzattól.. A számítástechnikai fejlesztés (a szoftverekkel együtt) mintegy 6,6 millió forintból valósul meg. Az összeget a tervezett hivatali költségvetésen belül oldotta meg az önkormányzat, részben az ilyen célra elkülönített keretből, részben az eddigi költséghatékonyabb működésből.


- Az e-önkormányzatiság egyik lépéseként rövidül az anyagküldés előkészítésére fordított idő, valamint a képviselők tartózkodási helytől függetlenül hozzá tudnak férni az előterjesztésekhez és egyéb dokumentumokhoz. Munkájuk könnyebbé és hatékonyabbá válik – mondta el dr. Fodor Tamás polgármester a soproni Városházán a számítógépek átadása alkalmából.


A képviselők az önkormányzati feladataik ellátására, használatra kapják a laptopokat. A számítógépek az önkormányzat tulajdonát képezik, mandátumuk lejárta után a képviselőknek a készülékeket vissza kell adniuk - hangzott el a soproni Városházán, ahol a képviselők a rendszer használatával kapcsolatos részletes információkat és szakmai segítséget is megkapták.

BTÉ