CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2008. február 21., csütörtök 11:19


Iratot és készpénzt , bankkártyát loptak - bolti lopás - betörések

Kék hírek

Kék hírek

2008. február 20-án a hajnali órákban egy soproni discoban ismeretlen tettes eltulajdonította egy vendég pénztárcáját a benne levő iratokkal és készpénzzel, valamint bankkártyával együtt. A sértett bankkártyájáról a későbbiek során 100.000 forint készpénzt vettek fel. Az ügyben ismeretlen tettes ellen készpénzt helyettesítő fizetőeszközzel történő visszaélés miatt büntetőeljárás indult.

Sopronban a Lackner Kristóf utcában található egyik áruházban 2008. február 20-án a déli órákban egy hajléktalan személy három árucikket kifizetett a pénztárnál, majd távozni akart, amikor a biztonsági rendszer bejelzett. A biztonsági őr a tettest az irodahelységbe kísérte, amikor az átvizsgálás során 13 rúd csemegeszalámi került elő, melynek értéke 22.716 forint.
A tettes ellen a Soproni Rendőrkapitányság lopás vétsége miatt büntetőeljárást indított, majd őrizetbe vétele után kezdeményezte bíróság elé állítását.

A Soproni Rendőrkapitányságra bejelentés érkezett egy fertőhomoki családi házba történő betörésről 2008. február 20-án . Ismeretlen tettes  a déli órákban besurranás módszerével behatolt egyik családi házba, azt átkutatta és a fürdőszobában elhelyezett férfi kabát zsebében lévő pénztárcát eltulajdonított ,amelyben 600 euro volt. A lopással okozott kár kb.:145.000 Ft. A rendőrség ismeretlen tettes ellen lopás vétsége miatt indított büntetőeljárást.

 Sopronban a Rauch András utca egyik családi házába  2008. február 20-án a késő délutáni órákban betörtek. Az ismeretlen tettes ablakfeszítés módszerével behatolt, majd a házat átkutatta és az előszobaszekrényből 60.000 forintot a hálószobából pedig 600 euro készpénzt, egy ezüst nyakláncot, valamint egy Dolce Gabane ezüst ékszerórát tulajdonított el. A lopással okozott kár kb.:220.000 forint. A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűncselekménye miatt ismeretlen tettes ellen indítottak büntetőeljárást.